Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Βενετία: Αναγνωρίστηκαν τα θύματα - Έγκυος και παιδιά ανάμεσά τους

Τραγωδία στη Βενετία: Αναγνωρίστηκαν τα θύματα – Έγκυος και παιδιά ανάμεσά τους

Η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς πολλά από τα 21 θύματα της τραγωδίας με το λεωφορείο στη Βενετία είχαν απανθρακωθεί.

Αναγνωρίστηκαν και τα 21 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία με το λεωφορείο στο Μέστρε της Ιταλίας, ακριβώς απέναντι από τη λιμνοθάλασσα στη Βενετία. Σύμφωνα με τον νομάρχη της Βενετίας, Μικέλε ντι Μπάρι οι εθνικότητες των θυμάτων είναι: εννιά Ουκρανοί, τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις Γερμανοί, ένας Ιταλός (ο οδηγός), ένας Κροάτης δύο Πορτογάλοι κι ένας Νοτιοαφρικανικός.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς πολλά από τα θύματα είχαν απανθρακωθεί με αποτέλεσμα να εξεταστεί ακόμα και η χρήση DNA από τους συγγενείς των θυμάτων που κατέφθασαν στο σημείο για να αναγνωριστούν καθώς πολλά από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους δεν είχαν μαζί τους προσωπικά έγγραφα.

Το λεωφορείο μετέφερε 39 τουρίστες οι οποίοι επέστρεφαν από το κέντρο της Βενετίας σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα.

Σύμφωνα με το BBC, ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία παιδιά, ανάμεσά τους κι ένα μωρό.

Μάλιστα το ταξίδι του μέλιτος κατέληξε σε τραγωδία για ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Κροατία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ιστότοπος 24sata.hr, το θύμα από την Κροατία είναι η Αντονέλα Πέρκοβιτς. Η κοπέλα είχε παντρευτεί με τον σύντροφό της Μάρκο Μπάκοβιτς, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τραυματίες του δυστυχήματος στις 10 Σεπτεμβρίου.

Και οι δύο είναι από την περιοχή του Σπλιτ, ενώ ο Μπάκοβιτς αγωνίζεται και ως ποδοσφαιριστής σε μία τοπική ομάδα. Έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα πριν από πέντε ημέρες και στη συνέχεια έφυγε για το γαμήλιο ταξίδι με τη σύζυγό του, το οποίο όμως τελικά εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Μάλιστα το ακόμα πιο τραγικό είναι πως η νεαρή γυναίκα ήταν έξι μηνών έγκυος σύμφωνα με το vecernji.hr.

Οι τραυματίες από το δυστύχημα είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν μπερδεμένες μνήμες και είναι σε κατάσταση σύγχυσης

Η Αντονέλα Πέρκοβιτς και ο Μάρκο Μπάκοβιτς (Πηγή: Facebook)

Σε κατάσταση «σοκ» οι τραυματίες

Από το δυστύχημα 15 άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα σε νοσοκομεία του Βένετο. Πρόκειται για 12 ενήλικες και τρία παιδιά, οι 11 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι 13 εξ αυτών έχουν αναγνωριστεί και πρόκειται για πέντε Ουκρανούς πολίτες, τέσσερις Γερμανούς, δύο Ισπανούς, έναν Κροάτη και έναν Γάλλο. Οι δύο τραυματίες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τη La Repubblica πρέπει να είναι ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Βένετο, Λούκα Ζάια, στο νοσοκομείο του Τρεβίζο νοσηλεύονται δύο αδέρφια από την Αυστρία ηλικίας 3 και 13 ετών, ενώ η μητέρας τους και ο σύντροφός της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Τέλος, στο νοσοκομείο της Πάντοβα νοσηλεύονται μία 52χρονη γυναίκα από την Ισπανία, με την κατάσταση της να κρίνεται πολύ σοβαρή. Επίσης, νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών από την Ουκρανία, του οποίου επίσης η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή καθώς έχει εγκαύματα και σοβαρά τραύματα και βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ψυχολόγο, στο νοσοκομείο Άντζελο του Μέστρε, Ρίτα Λόριο, οι τραυματίες από το δυστύχημα είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν μπερδεμένες μνήμες και είναι σε κατάσταση σύγχυσης μετά από ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός. Δεν είναι κατάσταση να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη και τι μπορεί να έχουν χάσει.

Όσον αφορά τους τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άντζελο του Μέστρε έχοντας τις αισθήσεις η διευθύντρια του νοσοκομείου, Κιάρα Μπέρτι ανέφερε όπως αναφέρει το Rai ότι: «λένε πολλά πράγματα και ζητάνε πληροφορίες για τους αγαπημένους τους που ήταν μαζί τους. Υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες, παππούδες, εγγόνια, σύζυγοι».

Το σημείο της τραγωδίας στη Βενετία.

Όπως εξήγησε με το δυστύχημα να έχει λάβει χώρα λιγότερο από ένα 24ωρο πριν το πρώτο ζήτημα που απασχολεί είναι η υγεία των τραυματιών και εν συνεχεία οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι συνέβη και το λεωφορείο έσπασε το κιγκλίδωμα της οδογέφυρας του Μέστρε και έπεσε από ύψος 15 μέτρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτι που προκάλεσε την πυρκαγιά.

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται για το πού μπορεί να οφείλεται κυρίως: ή να αισθάνθηκε κάποια ξαφνική αδιαθεσία ο οδηγός και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος ή να του έκλεισε τον δρόμο προπορευόμενο όχημα, προκαλώντας ουσιαστικά την τραγική πτώση.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι», δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας, Μπρούνο Τσέρκι, ενώ το παλιό κιγκλίδωμα έχει κατασχεθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο επίσης έχει παρθεί για να εξεταστεί το «μαύρο κουτί» του οχήματος.

Πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια στο σημείο που συνέβη η τραγωδία

«Η αυτοψία στο σώμα του οδηγού θα είναι πολύ σημαντική», ανέφερε ακόμα και σημείωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις φρεναρίσματος ή επαφής με άλλο όχημα πριν από τη σύγκρουση με το κιγκλίδωμα.

Ακόμα εξήγησε πως δεν υπήρξε φωτιά ή διαρροή αερίου και ότι η φωτιά και ο καπνός προκλήθηκαν από τις μπαταρίες λιθίου του λεωφορείου, οι οποίες επίσης κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο λαμβάνονται καταθέσεις από τους επιζώντες, ωστόσο πολλοί λίγοι είναι σε κατάσταση να μιλήσουν μόνο 3-4.

Προς το παρόν είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Οι Αρχές εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσουν την πορεία του οχήματος ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό και δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Η στιγμή της τραγωδίας στη Βενετία

«Υπήρχαν παντού καπνοί και άνθρωποι φώναζαν βοήθεια»

Ένα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως άκουσε έναν ήχο και στη συνέχεια είδε καπνούς και ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια. «Άκουσα έναν δυνατό ήχο και πίστεψα ότι ήταν τρένο. Στη συνέχεια ακούστηκε ο ήχος από το δυστύχημα. Ένας γδούπος. Ανησύχησα, κοίταξα γύρω και είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», είπε ο Λεονάρντο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Λεονάρντο ήταν σε ένα δωμάτιο και αμέσως έτρεξε καθώς κατάλαβε τι συνέβη. «Καθώς πλησίασα το λεωφορείο, οι φωνές μετατράπηκαν σε μία τρομακτική νεκρική σιγή που πάγωσε το αίμα μου. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά με σταμάτησε μία φίλη μου αστυνομικός γιατί το λεωφορείο καιγόταν και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Περίμενα μέχρι να φτάσει βοήθεια που ήρθε μετά από περίπου 20 λεπτά», κατέληξε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024