Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μαρόκο θέλει την διεξαγωγή του τελικού του Μουντιάλ στην Καζαμπλάνκα

Το Μαρόκο θέλει την διεξαγωγή του τελικού του Μουντιάλ στην Καζαμπλάνκα

Οι άνθρωποι του Μαρόκου εξέφρασαν την επιθυμία τους ο τελικός του Μουντιάλ 2030 να γίνει στην Καζαμπλάνκα.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μαρόκου (FRMF), Φαουζί Κεκιάα, ανακοίνωσε ότι το Μαρόκο παρουσίασε έξι χώρους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030, που θα διοργανώσει μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, ελπίζοντας ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στο στάδιο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Καζαμπλάνκα.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Radio Mars, ο Κεκιάα τόνισε ότι το Μαρόκο παρουσίασε έξι χώρους -Αγκαντίρ, Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Ταγγέρη και Φεζ-, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περαιτέρω για το οποίο θα ληφθούν σύντομα αποφάσεις».

Και συνέχισε: «Οι χώροι που θέλουμε να παρουσιάσουμε όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ανάγκες της FIFA, αλλά θα απολαμβάνουμε πολιτιστική και γεωγραφική ποικιλομορφία».

Οι τρεις πρώτοι αγώνες θα γίνουν στη Νότια Αμερική, εκεί που θα ξεκινήσει και η γιορτή της κορυφαίας διοργάνωσης:

«Αυτό θα σημαίνει ότι οι λάτρεις από όλο τον κόσμο μπορούν να γιορτάσουν μια πραγματικά παγκόσμια εκατονταετηρίδα», τόνισε ο Κεκιάα, ενημερώνοντας ότι οι εορτασμοί για την εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στη Λατινική Αμερική εντός μίας εβδομάδας και δέκα ημερών πριν την έναρξη του τουρνουά.

Για την εναρκτήρια τελετή, εξήγησε ότι κανείς δεν ξέρει πού θα είναι , αν κα θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει στο μυθικό «Estádio Centenário» του Μοντεβιδέο, ενώ για τον τελικό εξέφρασε την επιθυμία:
«Ελπίζουμε να ζήσουμε έναν εξαιρετικό τελικό που θα τιμήσει ολόκληρη την ήπειρο και τις νέες γενιές σε ένα στάδιο στην Καζαμπλάνκα που θα να είναι εξαιρετικό».

Στην Καζαμπλάνκα υπάρχει προγραμματισμός για την κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 93.000 φιλάθλων και που θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα γίνει έτσι ένας σοβαρός ανταγωνιστής για τα ισπανικά γήπεδα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Μαρόκου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα είναι «ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο ανάμεσα σε χώρες που αντιπροσωπεύουν μεγάλους πολιτισμούς».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024