Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αταμάν: Φαβορί ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας - Δικός μας στόχος η εξάδα»

Αταμάν: Φαβορί ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας – Δικός μας στόχος η εξάδα»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την πρεμιέρα της Euroleague με τον Ολυμπιακό τον οποίο έχρισε φαβορί για το τρόπαιο.

Ο Εργκίν Αταμάν έχρισε φαβορί για τον τίτλο της Euroleague τον Ολυμπιακό, μία ημέρα πριν το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», στο ΟΑΚΑ, για την 1η αγωνιστική του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Λίγες ημέρες, μετά τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού, από τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο, ο Τούρκος τεχνικός παραδέχτηκε την ανωτερότητα της ομάδας του Πειραιά, τονίζοντας πως στόχος της δικής του ομάδας, για φέτος, είναι η παρουσία στην πρώτη εξάδα και η απευθείας πρόκριση στα πλέι οφ.

Όσα είπε ο Αταμάν:

«Ο Ολυμπιακός ένα από τα δύο μεγαλύτερα φαβορί για τον τίτλο στην EuroLeague. Πέρσι έχασε το τρόπαιο για λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε μια ομάδα με 11 νέους παίκτες, αλλά είμαστε μια καλή ομάδα με δυνατούς χαρακτήρες. Την περασμένη εβδομάδα ηττηθήκαμε βαριά στον τελικό του Super Cup.

Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε την ώθηση από περίπου 20.000 θεατές, θα παλέψουμε σίγουρα για το παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο παιχνίδι.

Ούτε για αυτούς θα είναι όμως εύκολο ματς. Κάθε προπονητής θέλει να ξεκινάει τη χρονιά απέναντι σε έναν εύκολο αντίπαλο, αλλά η κλήρωση ήταν έτσι. Φέτος θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας παίξαμε τέσσερα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες επιπέδου EuroLeague και χάσαμε μόνο το ένα, αυτό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Κερδίσαμε την Μακάμπι, την Μπάγερν και την Εφές.

Νομίζω ότι το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Super Cup ήταν εντελώς διαφορετικό, όμως υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Σε εκείνα τα ματς είχαμε φουλ ρόστερ, ενώ τώρα δεν θα έχουμε τον Μήτογλου και τον Παπαπέτρου.

Ξεκινάμε τη σεζόν χωρίς δύο πολύ σημαντικούς παίκτες στον ρόλο που έχουν ο καθένας. Όπως και έχει η σεζόν είναι μεγάλη και όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τραυματισμούς, σε εμάς συνέβη στην αρχή. Αυτό μας χαλάει όσα δουλέψαμε στην προετοιμασία, τώρα πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα.

Σίγουρα οι οπαδοί στο ΟΑΚΑ θα μας δώσουν μεγάλο κίνητρο. Όταν παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα, προσπαθείς πιο σκληρά. Στον αντίποδα δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ.

Πρέπει να έχουμε κίνητρο, αλλά να είμαστε έξυπνοι γιατί παίζουμε με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να αρχίσουμε τη σεζόν με ένα sold-out.

Ελπίζω αυτό να ισχύσει σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδι, γιατί ο στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά να είμαστε στο Top-6 στο τέλος της κανονικής περιόδους για να μπούμε στα play-offs».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024