Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την οδήγησαν στην αυτοκτονία – Την παρενοχλούσε σεξουαλικά ανώτερός της στον στρατό

Την οδήγησαν στην αυτοκτονία – Την παρενοχλούσε σεξουαλικά ανώτερός της στον στρατό

Της είχε στείλει 3.000 μηνύματα σε έναν μήνα

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια νεαρή στρατιωτικός στη Βρετανία, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από ανώτερό της στον στρατό.

Η 19χρονη Τζέισλεϊ Μπεκ βρέθηκε νεκρή στο στρατόπεδο Larkhill στη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2021.

Η έκθεση του στρατού διαπίστωσε ότι «οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές σε βάρος της είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποτέλεσαν αιτιώδη παράγοντα για τον θάνατο της» νεαρής στρατιωτικού.

Η σεξουαλική παρενόχληση που υφίστατο η νεαρή διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. «Φαίνεται ότι ο ανώτερός της σταμάτησε να την παρενοχλεί μία εβδομάδα πριν η 19χρονη βάλει τέλος στη ζωή της αλλά φαίνεται ότι είχε επηρεάσει σημαντικά την ψυχική της υγεία» αναφέρεται στην έκθεση του στρατού.

Της είχε στείλει πάνω από 3.500 μηνύματα σε έναν μήνα

Η Τζέισλεϊ ήταν σε σχέση και δεν ανταπέδιδε τα συναισθήματα του «αφεντικού» της, ο οποίο ήθελε να κάνουν σχέση.

Τον Οκτώβριο του 2021, της έστειλε πάνω από 1.000 μηνύματα στο WhatsApp και τον επόμενο μήνα πάνω από 3.500. σε όλα αυτά την πίεζε να του πει ότι ήταν μόνη της και της έλεγε ότι δεν άντεχε να σκέφτεται ότι εκείνη ήταν με κάποιον άλλον.

Η 19χρονη προσπάθησε να δείξει κατανόηση, αλλά τις εβδομάδες πριν από το θάνατό της του έστειλε μήνυμα στο οποίο εξέφραζε την πίεση που αισθανόταν εξαιτίας του. «Δεν μπορώ να το αντέξω άλλο. Με βαραίνει» έγραφε η νεαρή.

Είχε φύγει από ξενοδοχείο που έμεναν μαζί – «Έτρεμε»

Ο στρατιωτικός που παρενοχλούσε σεξουαλικά την Μπεκ ήταν υπεύθυνος για τον διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων και φρόντιζε να δουλεύουν μαζί. Μάλιστα η 19χρονη φοβόταν ότι την παρακολουθούσε μέσω του κινητού της.

Μία εβδομάδα πριν βάλει τέλος στη ζωή της, η Τζέισλεϊ είχε αναγκαστεί να φύγει από ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν και οι δύο εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Μάλιστα πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της σε κατάσταση σοκ και πήγε να την πάρει έναν φίλο της, ο οποίος τη βρήκε «να τρέμει».

Σε μήνυμα που είχε στείλει στο αφεντικό της, ελπίζοντας προφανώς να τον πείσει να σταματήσει, του έλεγε ότι ένιωθε παγιδευμένη και ότι η οικογένειά της ανησυχούσε. «Κλαίω γιατί δυσκολεύομαι να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά» έγραφε η νεαρή στρατιωτικός.

Η Μπεκ μπήκε στον στρατό στα 16 της.

«Σε άλλη περίπτωση θα της έλεγα απλά να τον μπλοκάρει αλλά δεν μπορείς να μπλοκάρεις το αφεντικό σου» λέει η μητέρα της. «Ήταν πάντα πεσμένη. Είχε κουραστεί από τη συμπεριφορά του και είχε αρχίσει να σιχαίνεται μια δουλειά που αγαπούσε» συγκλονίζει, μιλώντας στο BBC η μητέρα της στρατιωτικού.

Και δεύτερος ανώτερός της την είχε παρενοχλήσει σε μπαρ

Όπως λέει η μητέρα της, την είχε παροτρύνει να καταγγείλει τη συμπεριφορά του αφεντικού της όμως εκείνη δίσταζε επειδή ο στρατός δεν είχε κάνει τίποτα για την προηγούμενη καταγγελία της για σεξουαλική επίθεση από άλλον ανώτερό της.

«Μας είπε ότι έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια της, ενώ είχε κρυφτεί στην τουαλέτα, και προσπάθησε να την αρπάξει από τον λαιμό. Εκείνη του φώναξε να φύγει από πάνω της και κοιμήθηκε στο αυτοκίνητό της εκείνο το βράδυ επειδή φοβόταν ότι αν πήγαινε στο κρεβάτι της, θα έμπαινε εκείνος στο δωμάτιό της. Μάλιστα ήταν τόσο φοβισμένη που πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της και τον παρακάλεσε να μιλάνε όλο το βράδυ μέχρι να κοιμηθεί και να καλέσει βοήθεια αν ακούσει κάτι περίεργο» καταγγέλλει η μητέρα της 19χρονης Μπεκ.

Σ’ αυτόν επιβλήθηκε μια μικρή κύρωση και του ζήτησαν να ζητήσει συγγνώμη στη νεαρή στρατιωτικό, κάτι που εκ των υστέρων, κρίνεται ως ανεπαρκές μέτρο από τον στρατό.

Αυτός όντως της έγραψε μια υποτυπώδη συγγνώμη γράφοντας: «αν ποτέ μπορώ να κάνω κάτι, η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς».

«Απολύτως αηδιαστικό» σχολιάζει η μητέρα της 19χρονης στρατιωτικού.

«Συνήθη τα χυδαία και εξευτελιστικά σχόλια στις γυναίκες στρατιωτικούς»

Η έκθεση του στρατού ανέφερε ότι και ένα πένθος στην οικογένεια ήταν ένας ακόμα λόγος που οδήγησε στον θάνατο της στρατιωτικού, κάτι που η οικογένειά της απορρίπτει.

«Πάνε να μας φορτώσουν τον θάνατό της» λέει οργισμένη η μητέρα της.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι η παρενόχληση σε βάρος των γυναικών στο στρατό ήταν «συνηθισμένο φαινόμενο».

«Ήταν συνηθισμένο φαινόμενο για τους στρατιώτες του Larkhill. Μια ακόμα μάρτυρας περιέγραψε ότι ήταν δέκτης «άθλιων και εξευτελιστικών» σχολίων από άνδρες στατιωτικούς».

«Κάθε μέρα μιλάω μαζί της»

Σε ερώτηση για το αν μετανιώνει για την καριέρα της στο στρατό, η μητέρα της Μπεκ απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «ναι».

Όπως λέει, κάθε μέρα μιλάει με την κόρη της και παρηγοριέται κρατώντας στα χέρια της το στρατιωτικό της καπέλο και το παντελόνι της. «Είναι μια ωραία ανάμνηση αλλά δεν ήθελα να μείνω με τις αναμνήσεις. Θα έπρεπε να είναι εδώ η κόρη μου».

Το καπέλο της στρατιωτικού

«Ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024