Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς: Όταν έτρωγε με τον Μπάφετ στα Mc Donald’s

Μπιλ Γκέιτς: Όταν έτρωγε με τον Μπάφετ στα Mc Donald’s

Το «χρυσό» δίδυμο συνδέεται με μακρόχρονη φιλία

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway Inc. Γουόρεν Μπάφετ είναι εξαιρετικά πλούσιος και διαβόητα φειδωλός.

Η λιτότητά του δεν είναι για προσωπικό όφελος. Έχει δώσει δισεκατομμύρια σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπέγραψε το Giving Pledge, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω από το 99% της περιουσίας του θα αφιερωθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής του ή μετά το θάνατό του.

Όπως γράφει το Benzinga, ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους στενούς φίλους του Μπάφετ, θυμάται ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Χονγκ Κονγκ: τότε το δίδυμο δισεκατομμυριούχων αποφάσισε να πάρει μεσημεριανό γεύμα στα McDonald’s.  Και προς διασκέδαση του Γκέιτς, ο Μπάφετ προσφέρθηκε να πληρώσει κι έβγαλε μια χούφτα κουπόνια.

Μάλιστα ο Γκέιτς δημοσίευσε και μια φωτογραφία του εαυτού του με τον Μπάφετ, τον οποίο χαριτολογώντας ανέφερε ως «ο μεγάλος που ξοδεύει».

Συμβουλές οικονομίας

Παρόλο που και οι δύο συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Μπάφετ εξοικονομεί χρήματα με όποιον τρόπο μπορεί.

Στο δρόμο του για το γραφείο, σταματά στο McDonald’s για πρωινό, όπου επιλέγει ένα από τα τρία αγαπημένα του γεύματα που περιλαμβάνουν λουκάνικο, αβγό, τυρί και μπέικον.

Όπως ο Μπάφετ, ο Γκέιτς λατρεύει επίσης το γρήγορο φαγητό, επιλέγοντας συχνά cheeseburgers και Diet Coke.

Οι απλές επιλογές του Μπάφετ δεν τελειώνουν με το φαγητό.

Ζει στο σπίτι που αγόρασε προς για 31.500 δολάρια το 1958. Ακόμα οδηγεί μια Cadillac του 2014 που αγόρασε με ζημιές από χαλάζι. Πριν από αυτό, οδηγούσε μια 8χρονη Cadillac. Όταν αποφασίζει ότι είναι ώρα για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, βγάζει σε δημοπρασία το παλιό για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Μπάφετ αγκαλιάζει τη λιτότητά του με περηφάνια. «Η ζωή μου δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη», είπε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway το 2014. «Στην πραγματικότητα, θα ήταν χειρότερα αν είχα έξι ή οκτώ σπίτια. Άρα, έχω ό,τι πρέπει να έχω και δεν χρειάζομαι άλλα».

Συχνά λέει : «Μην αποταμιεύετε ό,τι απομένει αφού ξοδέψετε, αντίθετα ξοδέψτε ό,τι απομένει μετά την αποταμίευση».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024