Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Ιωαννίδης: Η πολιτική ηγεσία αποχαιρετά τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ

Γιάννης Ιωαννίδης: Η πολιτική ηγεσία αποχαιρετά τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ

Θλίψη για τον θάνατο του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ

Τον Γιάννη Ιωαννίδη, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών αποχαιρετά ο πολιτικός κόσμος.

Με αναρτήσεις τους στα social media, οι πολιτικοί αρχηγοί –και όχι μόνο- λένε το δικό τους αντίο στον προπονητή θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Μητσοτάκης: Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο θρυλικός «ξανθός» έχασε, δυστυχώς, την πιο μεγάλη μάχη. Θα διεκδικεί, όμως, πάντα τη «ρεβάνς» στη μνήμη όλων μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη.

Κασσελάκης: Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα

Σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του Γιάννη Ιωαννίδη με τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Γιαννάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.

Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη».

Ανδρουλάκης: Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας

«Ο “ξανθός” του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: Άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του Άρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον “εκρηκτικό” του χαρακτήρα, ο “Ξανθός” άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως της προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει το ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Κώστας Καραμανλής: Αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη

«Με βαθειά συγκίνηση για όσα χρόνια ολόκληρα ονειρευτήκαμε, ζήσαμε και γιορτάσαμε στη Θεσσαλονίκη μας, με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο, αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη Γιάννη Ιωαννίδη. Τον πολυνίκη προπονητή που οδήγησε το ελληνικό μπάσκετ στη διεθνή καταξίωση, τον τεχνικό ηγέτη σπουδαίων αθλητών, τον δημιουργό κορυφαίων ομάδων. Τον πολιτικό που με όραμα την υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα, με εντιμότητα και τη σύμφυτη μαχητικότητά του διεκδικούσε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη.

Γιάννης Μώραλης: Άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα παρκέ, αλλά και στην πολιτική

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Ιωαννίδη, «τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90».

Αναλυτικά:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με πολλές επιτυχίες και τίτλους. Φυσικά στον Πειραιά θα τον θυμόμαστε ως τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα παρκέ, αλλά και στην πολιτική την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια. Καλό ταξίδι στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Δώρα Αυγέρη: Ο Γιάννης Ιωαννίδης έχασε από τον σκληρότερο των αντιπάλων

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης, μεγάλος μαχητής των γηπέδων, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής, έχασε από τον σκληρότερο των αντιπάλων», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Από παιδάκι στον ‘Αρη, πρώτα παίκτης μετά προπονητής, συνέδεσε την παρουσία του με τον ‘αυτοκράτορα’, όπως ονομάστηκε στα χρόνια του η αγαπημένη του ομάδα. Ακολούθησαν η Λάρισα, η Εθνική Ελλάδος, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ», αναφέρει για τον Γιάννη Ιωαννίδη η κ. Αυγέρη και σημειώνει: «Παντού πρωταγωνιστής, όπως αργότερα και στα έδρανα της Βουλής ή ως υπουργός. Για όλους αυτούς τους αγώνες, στη μνήμη μας θα κρατάει πάντα τον τίτλο του νικητή, ακόμη κι αν ο τελευταίος του αντίπαλος, ο θάνατος, φαντάζει ανίκητος.

Καλό ταξίδι».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024