Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γενική κινητοποίηση για «γαλάζια κυριαρχία»

Γενική κινητοποίηση για «γαλάζια κυριαρχία»

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, με περιοδείες στήριξης των υποψηφίων της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις «εσωτερικές» περιοδείες επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδυάζοντας την προβολή «θετικής» ατζέντας προς τους πολίτες και τη στήριξη των γαλάζιων υποψηφίων στις περιφέρειες και σε τρεις μεγάλους δήμους.

Υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη τρέχουν ήδη για την προώθηση των «εκλεκτών» της ΝΔ ανά την επικράτεια, εκτιμώντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο μεγάλος εχθρός είναι η διάσπαση των γαλάζιων δυνάμεων καθώς σε λίγες, όπως πιστεύουν, διαφαίνεται απειλή της αντιπολίτευσης να διεκδικήσει πρωτιά.

Πολιτικός στόχος να δικαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ «και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες»

Ο Πρωθυπουργός εν όψει πρώτου γύρου βγαίνει για τις κομβικές (και ουσιαστικά και συμβολικά) περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, για την «απαιτητική» Δυτική Μακεδονία και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έχει ζητήσει από τους βουλευτές του να παραμερίσουν «προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες» και η παράταξη να κινηθεί συντεταγμένα.

Πολιτικός στόχος, να δικαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ «και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες». Μόνο σήμερα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Βύρωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά – ένα «παιχνίδι» που στη ΝΔ προσδοκούν να τελειώσει με το… 43% στις 8 Οκτωβρίου απέναντι στον Γιώργο Ιωακειμίδη και τον Γιάννη Σγουρό, αποφεύγοντας τις δυσκολίες της δεύτερης αναμέτρησης – και το απόγευμα θα μεταβεί στην Κόρινθο για συνάντηση με τον Δημήτρη Πτωχό – μια περίπτωση που στη ΝΔ αντιμετωπίζουν ως «ντέρμπι», αναγνωρίζοντας τις αντοχές του Πέτρου Τατούλη.

Την Τετάρτη ο Μητσοτάκης ανηφορίζει προς τον Βορρά, αρχικά στη Δυτική Μακεδονία για τη στήριξη του Γιώργου Κασσαπίδη ο οποίος έχει απέναντί του και «αντάρτη» (τον Γιώργο Αμανατίδη) και κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα σε εκδήλωση στον σταθμό «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης και στην παρουσίαση του έργου ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων «ΦΙΞ».

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ» 

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024