Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Παπαδάκης: Στην Αθήνα ό,τι έχει κατακτηθεί οφείλεται στον μαζικό αγώνα κινημάτων αντίστασης

Κώστας Παπαδάκης: Στην Αθήνα ό,τι έχει κατακτηθεί οφείλεται στον μαζικό αγώνα κινημάτων αντίστασης

Συνέντευξη με τον Κώστα Παπαδάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα

Μέσα στο τοπίο των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, υπάρχει και ένα ενωτικό σχήμα της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, αποτελεί τη συνεργασία τριών σχημάτων («Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και «Ανυπότακτη Αθήνα»), που εκπροσωπούσαν αυτόν τον ευρύτερο χώρο και μάλιστα τα δύο πρώτα είχαν και παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο.

Διεκδικεί να εκπροσωπήσει την Αθήνα των κινημάτων και των αντιστάσεων στην περιοχή, όπως αυτά αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, συχνά σε σύγκρουση με τη νυν δημοτική αρχή.

Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, άνθρωπος με μακρόχρονη παρουσία και στη δικηγορία, με συχνή υπεράσπιση θυμάτων κρατικής καταστολής, αλλά και στους συνολικότερους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Σημαντική στιγμή στη σταδιοδρομία του και η συμμετοχή του, ως συνηγόρου πολιτικής αγωγής, στην ιστορική δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ο Κώστας Παπαδάκης μίλησε στο in και στον Παναγιώτη Σωτήρη για την Ανατρεπτική Συμμαχία, τις θέσεις και τους στόχους της μπροστά τις εκλογές της Κυριακής.

 

Πώς αποτιμάτε την δημοτική αρχή Μπακογιάννη ;

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, δυστυχώς με την στήριξη και των «αντιπολιτεύσεων» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καταστρέφει την Αθήνα, την κάνει αβίωτη για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της και την παραδίδει στο τουριστικό και στο κατασκευαστικό κεφάλαιο. Προτεραιότητα της είναι η δημιουργία έργων βιτρίνας και εξυπηρέτησης τουριστικών διαδρομών, όπως ο μεγάλος περίπατος, το σιντριβάνι της Ομόνοιας κλπ, αντί για τις επισκευές σχολείων και πεζοδρομίων, καθώς και έργα υποδομής και ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν την ζωή του δημότη. Οι λαϊκές γειτονιές βιώνουν σήμερα την εγκατάλειψη, ενώ οι γειτονιές του κέντρου και της περιφέρειάς του συμπιέζονται στον βωμό της διαμόρφωσης ενός εκτεταμένου τουριστικού τοπίου.

 

Εάν έχετε μια τόσο αρνητική στάση γιατί δεν επιδιώξατε μια πιο ενωτική κοινή υποψηφιότητα που θα είχε ελπίδες να οδηγήσει σε αλλαγή δημοτικής αρχής ;

Όπως ανέφερα ήδη, το «έργο» της απερχόμενης Διοίκησης στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο μάλιστα ότι η παράταξη του Δημάρχου δεν διέθετε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δ.Σ. Συνεπώς, δεν υφίστατο ζήτημα ενότητας με τις παρατάξεις αυτές. Η Ανατρεπτική Συμμαχία αποτελεί η ίδια προϊόν ενότητας τριών αυτοδιοικητικών παρατάξεων οι οποίες είχαν συμμετάσχει χωριστά στις εκλογές του 2019 και εκπροσωπούνταν χωριστά στο Δ.Σ. Ήδη αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα που έχει προκαλέσει μεγάλη δυναμική στον χώρο.

Ο Κώστας Παπαδάκης στην Ακαδημία Πλάτνος σε συνάντηση με κατοίκους και τον δημοτικό σύμβουλο με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Παναγιώτη Κεφαλληνό

 Πώς προέκυψε η Ανατρεπτική Συμμαχία;

Η Ανατρεπτική Συμμαχία προέκυψε μετά από συμφωνία των παρατάξεων «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» (Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου από το 2010), Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα (Δημοτικοί Σύμβουλοι Ντίνα Ρέππα και μετά Παναγιώτης Κεφαλληνός από το 2019) και Ανυπότακτη Αθήνα, οι οποίες, συνειδητοποιώντας την ανάγκη άρσης του κατακερματισμού των δυνάμεων που εκφράζουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και εν τέλει την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων και κατοίκων της πόλης, αποφάσισαν να παρέμβουν ενωτικά στις Δημοτικές Εκλογές και με πρότειναν ομόφωνα ως υποψήφιο Δήμαρχο.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο στίγμα που φέρνει η δική σας υποψηφιότητας;

Αν και αναρμόδιος να απαντήσω για τον εαυτό μου, θεωρώ ότι έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η μακρόχρονη θητεία μου στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τον δικηγορικό συνδικαλισμό και τον χώρο της υπεράσπισης δικαιωμάτων, καθώς επίσης και η συμμετοχή μου στην ομάδα συνηγόρων πολιτικής αγωγής στην Δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, η προσπάθεια αναβίωσης της φασιστικής απειλής, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ. και της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, η επανεμφάνιση της ναζιστικής βίας με τις δολοφονίες των Μιχάλη Κατσουρή και Σιράζ Σαφτάρ και εντέλει η θρασύτατη υποψηφιότητα του κατάδικου ναζιστή για τον Δήμο Αθήνας σηματοδοτεί με την επιλογή του προσώπου μου την προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και την ανάγκη και εκλογικής του απομόνωσης.

«Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει παραδοθεί στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο»

Από εξόρμηση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας σε γειτονιά της Αθήνας

Πώς ιεραρχείτε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Αθήνας;

Υποχρηματοδότηση, υπολειτουργία και μειωμένες παροχές προς τον δημότη από σωρεία κοινωνικών υπηρεσιών τις οποίες έχει κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια (ιατρεία, δομές αστέγων, δομές κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων έμφυλης βίας, πράσινο, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες, λέσχες φιλίας κλπ). Όλα αυτά υποβαθμίζονται, λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό που εργάζεται χωρίς εργασιακή ασφάλεια και σταθερούς όρους αμοιβής και εργασίας, και φυσικά αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης των κατοίκων και εργαζομένων της Αθήνας που λεηλατούνται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ακόμα, η στεγαστική κρίση, η μετατροπή του κέντρου της πόλης ως τουριστικού αξιοθέατου, η καταστροφή κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, η πολλαπλή περιβαλλοντική υποβάθμιση της πόλης και των συνοικιών της, η έλλειψη αποτελεσματικής δημόσιας συγκοινωνίας και η κυριαρχία του Ι.Χ., η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων καθώς και η εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών στην ερήμωση, μέχρι το κατασκευαστικό κεφάλαιο να διαμορφώσει τα επενδυτικά του σχέδια.

Πώς αντιμετωπίζετε τον μετασχηματισμό της Αθήνας σε έναν μαζικό τουριστικό προορισμό με τις επιπτώσεις που έχει αυτό ιδίως μέσα από φαινόμενα όπως το Airbnb. Τι έχετε να απαντήσετε;

Πράγματι, η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει παραδοθεί στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα αφενός την πρόκληση τεράστιας στεγαστικής κρίσης, αφού προτιμώνται οι βραχυχρόνιες εκμισθώσεις, αντί για τις μακροχρόνιες, και αφετέρου οι χώροι του κέντρου της μετασχηματίζονται σε ντεκόρ τουριστικών καταλυμάτων και πεδία τουριστικών ξεναγήσεων και διαδρομών.

Η απάντησή μας είναι η διεκδίκηση απαγόρευση εκμίσθωσης κενών κατοικιών για Airbnb, ανωτάτου ορίου στο ύψος των ενοικίων κύριας κατοικίας, απαγόρευσης εξώσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τράπεζες και funds, καταγραφή, αξιοποίηση και δέσμευση του υπάρχοντος κτηριακού δυναμικού και διάθεση του σε δικαιούχους για κατοικίες αλλά και σε κοινωνικές υπηρεσίες. Και φυσικά προοδευτική και δίκαιη φορολόγηση του τουριστικού κεφαλαίου και των επιχειρήσεων στην Αθήνα.

Πώς βλέπετε την «Πράσινη Μετάβαση» μιας πόλης όπως η Αθήνα;

Δεν υπάρχει καμία πράσινη μετάβαση χωρίς περιστολή της υπερδόμησης και κατεδάφιση όλων των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτηρίων, καθώς και των μακροχρόνιων γιαπιών τα οποία υποβαθμίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα στερούν την πόλη από χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές. Ούτε υπάρχει πράσινη μετάβαση όταν δεν προστατεύονται τα μητροπολιτικά πάρκα όπως το Πεδίο Αρεως και το πάρκο Γουδή, αλλά και οι πιο μικροί χώροι πρασίνου, αλλά αντίθετα παραδίδονται σε ιδιωτικές εταιρείας για να καταστρέψουν τα δέντρα που υπάρχουν (Πλατεία Εξαρχείων, Λόφος Στρέφη, Πάρκο Δρακοπούλου), ούτε με την εγκατάσταση αμαξοστασίου και γραφείων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, ούτε με την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων, ούτε με την μεταφορά του Πρωτοδικείου από την Ευελπίδων σε κτήριο που θα ανεγερθεί μεταξύ Εφετείου και Ειρηνοδικείου και θα καταστρέψει τους Αμπελόκηπους. Πράσινη μετάβαση σημαίνει περισσότερο πράσινο ανά κάτοικο, χώρο πρασίνου και παιδική χαρά σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, άνετα πεζοδρόμια για πεζούς και ΑΜΕΑ, διαμόρφωση υποδομών εναλλακτικής κυκλοφορίας (δημόσια συγκοινωνία, τραμ, ποδήλατα, πεζοί) και υποδομές οι οποίες να καθιστούν φιλόξενη την συμπεριφορά της πόλης απέναντι στους κατοίκους και περαστικούς, όπως δημόσιες κρήνες, λουτρά, τουαλέτες, παγκάκια, σκιές και υπόστεγα σε κάθε πλατεία.

Συχνά καταγράφεται μια διαμαρτυρία των πολιτών για θέματα όπως η εγκληματικότητα. Είναι λύση η αυστηροποίηση της καταστολής;

Η φυλακή, ειδικά όπως είναι σήμερα το σωφρονιστικό σύστημα, δεν αποτελεί λύση. Αλλά και πουθενά στον κόσμο η αυστηροποίηση των ποινών δεν έχει περιορίσει το έγκλημα, ούτε και πρόκειται αν δεν αντιμετωπισθούν οι αιτίες που το γεννούν. Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ελλιπή παιδεία και μόρφωση και τους διάφορους μηχανισμούς διαμόρφωσης συνείδησης, με πρώτους αυτούς της εξουσίας, παράγουν πολλούς τύπους εγκλημάτων και βίας, όπως εφηβική, οπαδική, σεξιστική, έμφυλη, ενδοοικογενειακή, ρατσιστική, ναζιστική βία. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία φυλάει λαμαρίνες στην Πλατεία Εξαρχείων για να προστατεύσει το δικαίωμα της εταιρείας να κόψει τα δέντρα, το ίδιο και στον Στρέφη και στο Πάρκο Δρακοπούλου, ενώ η ερήμωση και η εγκατάλειψη ολόκληρων συνοικιών της πόλης ακόμα και πίσω από την Ομόνοια δημιουργεί εστίες παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Ακόμα η Αθήνα διαθέτει αστυνομικά τμήματα που αποτελούν εστίες παραβίασης δικαιωμάτων κρατουμένων, κακοποιήσεων, ακόμα και βιασμού όπως έχει καταγγελθεί. Ο ζήλος του αστυνομικού κράτους εξαντλείται απέναντι σε διαδηλωτές και αγωνιζόμενους κατοίκους.
 

Υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Αθήνα και εάν ναι πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η ιδεολογία του ρατσισμού επιτίθεται εδώ και τριάντα χρόνια, προσπαθώντας να προκαλέσει κοινωνικό εκφασισμό και αποτελεί τον πρόδρομο της φασιστικής απειλής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό με την συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες και γενικότερα και πρόσφατα (Έβρος, φράχτης, Πύλος, Δαδιά, επαναπροωθήσεις, κατασυκοφάντηση κλπ). Δίπλα της η απερχόμενη διοίκηση Μπακογιάννη πετάει τους πρόσφυγες από την στεγαστική δομή του Ελαιώνα, προκειμένου να εκκενώσει το τοπίο για την ανέγερση του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με 120 εκατομμύρια €, την  ώρα που η πόλη διψάει για έργα άμεσης ανακούφισης των κατοίκων, και όλα τα επόμενα μεγάλα εμπορικά και κατασκευαστικά έργα, και ενώ τα στεγαστικά προγράμματα των μεταναστών έχουν παύσει να βρίσκονται σε ισχύ. Απαιτούμε από το Δήμο να διατηρεί ανοιχτές δομές ισότιμα για Έλληνες και μετανάστες, πρόσβαση παντού, στεγαστική συνδρομή, δουλειές για όλους, συμπαράστσση απέναντι σε ρατσιστικές επιθέσεις και διεκδικούμε ψήφο για όσους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Αθήνα για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Διάφορες υποδομές και χώροι στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων και χώρων πρασίνου, χρειάζονται επειγόντως έργα. Η νυν δημοτική αρχή έχει διαλέξει τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τις χορηγίες. Υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν διαφορετικά;

Όλα τα παλιότερα χρόνια, οι Δήμοι κατόρθωναν χωρίς εργολαβίες, ΣΔΙΤ και συμμετοχή στα επενδυτικά προγράμματα να συντηρούν χώρους πρασίνου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους και να συμβάλλουν στην διατήρηση του. Σήμερα η πίεση από το νομοθετικό καθεστώς (οικονομικό παρατηρητήριο, χρηματοδότηση εξαρτώμενη από  προγράμματα της ΕΕ όπως ΕΣΠΑ και ταμείο Ανάκαμψης, ελλιπής κρατική χρηματοδότηση) ωθεί τους Δήμους στις εργολαβίες και τις ιδιωτικοποιήσεις. Και για να μην δημιουργούμε αυταπάτες, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή δημοτική πολιτική χωρίς σύγκρουση και ρήξη με το πλαίσιο αυτό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί συνεχώς άλλοθι για τον Δήμο Αθήνας, ούτε για τις δημοτικές παρατάξεις να απεμπολούν κάθε δυνατή διεκδίκηση και να αποδέχονται τις εργολαβίες.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη προχώρησε σε ριζικό μετασχηματισμό του οργανισμού του Δήμου, χωρίς αλλαγή της μορφής του, αλλά με παράδοση σε ιδιώτες –με εργολαβίες ΣΔΙΤ, ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση– αρμοδιοτήτων όπως το πράσινο, τα τεχνικά έργα, οι κτιριακές υποδομές, ο ηλεκτροφωτισμός, τα δομικά έργα, μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας, η ανακύκλωση, το «155» κ.ά. Ίδρυσε αναπτυξιακές εταιρίες και ανέθεσε τους λόφους σε ΑΕ, ενώ η Ανάπλαση ΑΕ μαζί με την ΕΑΤΑ ΑΕ υποκαθιστούν κάθε δραστηριότητα μεγάλων παρεμβάσεων. Ενίσχυσε, δηλαδή –και θα συνεχίσει να κάνει, αν επανεκλεγεί– τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα (τουριστικό-ξενοδοχειακό κεφάλαιο, εργολάβους κατασκευής, επιχειρηματίες real estate κ.ά.), καθώς και την προτεραιότητα του κέρδους και της αγοράς έναντι των αναγκών των κατοίκων, αποστερώντας τις δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. τη διεύθυνση πρασίνου, το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών) από προσωπικό και από αρμοδιότητες, αλλά επιφορτίζοντάς τες με την ευθύνη όποιου αποτελέσματος προκύπτει από τη δράση των ιδιωτικών εταιρειών. Παράλληλα, η απόλυτη πρόσδεση σε ιδιωτικές χορηγίες και προγράμματα ΕΣΠΑ καθόρισε την επιλογή και τον προσανατολισμό των έργων που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της πόλης, των κατοίκων και των εργαζομένων της, αλλά σε αντίθεση με αυτές.

Όσον αφορά τα επείγοντα έργα, είναι χαρακτηριστικό ότι αντί π.χ. το 2020 η απερχόμενη δημοτική αρχή να χαρακτηρίσει ως κατεπείγουσα την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές ευάλωτες που πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή, π.χ. Ριζούπολη, Πετράλωνα, Κηφισός κλπ, δεν έχει κάνει το παραμικρό μέχρι σήμερα, παρά μόνο μία μελέτη. Αντίθετα εξάντλησε και καταστρατήγησε κάθε νομοθετική δυνατότητα χρήσης του κατεπείγοντος για τον Μεγάλο Περίπατο.

Προεκλογκή εξόρμηση του Κώστα Παπαδάκη, εδώ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο (με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας), Πέτρο Κωνσταντίνου.

Από την επαφή σας με τους ανθρώπους στη διάρκεια της μέχρι τώρα προεκλογικής εκστρατείας, ποια εικόνα σχηματίσατε για το τι απασχολεί τους δημότες της Αθήνας;

Τους απασχολεί το γεγονός ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν αποτελεί σύμμαχο τους στα καθημερινά προβλήματα και την οικονομική πολιτική που αντιμετωπίζουν, αλλά αντίθετα είναι παράγοντας που προσθέτει προβλήματα, όπως αυτά που προανέφερα, με χαρακτηριστικότερο το ότι καθιστά αδύνατη την κυκλοφορία πεζών μέσα στις πόλεις. Αυτό που απασχολεί τους δημότες της Αθήνας είναι η διέξοδος από την μοιρολατρική επανάληψη των ίδιων πολιτικών και η αναζήτηση ενός δημοτικού συνδυασμού που θα εκφράσει την προοπτική της. Γι’ αυτό και η απήχηση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και της υποψηφιότητάς μου, παρά την έλλειψη δημοσιότητας, ιδίως από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μέχρι σήμερα.

Πήρατε μέρος, ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, στην ιστορική δίκη που οδήγησε στην καταδίκη αρκετών στελεχών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Πώς αισθάνεστε τώρα που ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένας από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων;

Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη προέκυψε από επιλογή της ΝΔ, η οποία επέλεξε να μη νομοθετήσει αντίστοιχη τροπολογία για τις δημοτικές εκλογές. Του επιτρέπει να κατέβει προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον Κώστα Μπακογιάννη να επιδιώξει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του σε αντιφασιστική βάση, αφού δεν έχει κανένα αξιόλογο δημοτικό έργο άξιο υπεράσπισης. Ωστόσο, δε παύει να είναι μία ακόμα προσπάθεια επαναφοράς της νομιμοποίησής του στην πολιτική, έστω και με την προβιά των Σπαρτιατών, που είναι η πολιτική εκδοχή της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» που σχεδιαζόταν πριν από χρόνια. Η ενεργοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος και η διάρκεια και ένταση του αγώνα που οδήγησε στην ιστορική καταδικαστική απόφαση είναι οδηγός για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται ο φασισμός. Αυτήν την φορά πρέπει να αντιμετωπιστεί και στην κάλπη.

Δημοτικό Συμβούλιο ή μαζική κινηματική δράση; Που πρέπει να δοθεί το βάρος;

Το βάρος δίνεται πάντα στην μαζική κινηματική δράση και όχι σε οποιαδήποτε θεσμική της υποκατάσταση, όπως έχει δείξει και η εμπειρία από την μέχρι τώρα λειτουργία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στο Δ.Σ. του Δήμου Αθήνας. Ό,τι έχει κατακτηθεί οφείλεται στον μαζικό αγώνα και την δράση κινημάτων αντίστασης σε κάθε γειτονιά και η θεσμική μας εκπροσώπηση αποβλέπει στην καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση των μαζικών κινηματικών διεκδικήσεων. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

« Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει την έκπληξη αυτών των Δημοτικών Εκλογών»

Από το προεκλογικό υλικό της Ανατρεπτικής Συμμαχίας

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές;

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα τους. Ελπίζουμε οι δημότες της Αθήνας να μην νομιμοποιήσουν αυτούς που καταστρέφουν την πόλη και διαμορφώνουν την προοπτική της σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων και εργαζομένων. Να μην τους νομιμοποιήσουν ούτε έμμεσα με την αποχή, που αυξάνει πλασματικά τα ποσοστά τους. Πιστεύουμε, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα, ότι η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα έχει όλες τις προϋποθέσεις όχι απλώς να καταγραφεί και να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να αποκτήσει ένα ψηλό ποσοστό και να αποτελέσει την έκπληξη αυτών των Δημοτικών Εκλογών. Είναι κάτι που θα ανοίξει ένα νέο δρόμο, θα μετασχηματίσει το γκρίζο που κυριαρχεί σε πράσινο, και προκαλέσει πολλές ανατροπές και όχι μόνο στον Δήμο της Αθήνας.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024