Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον Χατζάρα - «Ο Σγουρός να αποσύρει τον φιλοναζιστή αντισημίτη υποψήφιο»

«Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον Χατζάρα – «Ο Σγουρός να αποσύρει τον φιλοναζιστή αντισημίτη υποψήφιο»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Γιάννη Σγουρού – Η πρώτη επίσημη δήλωση του ΠΑΣΟΚ

Ανεβαίνουν οι τόνοι λίγα 24ωρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, με τον ΣΥΡΙΖΑ – και όχι μόνο – να ζητά τη διαγραφή του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου, με σχετική ανακοίνωση, καλεί το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, να πάρουν θέση για «τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του».

«Σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως ‘προδοσία’», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και τονίζει πως «ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

Και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ζητά από τον Σγουρό τη διαγραφή του

Ορισμένες χαρακτηριστικές αναρτήσεις του Σπύρου Χατζάρα

«Ο κ. Χατζάρας ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ»

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήρθε μέσω ανάρτησης του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος διαχώρισε τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη από τις απόψεις Χατζάρα, αλλά και από την υποψηφιότητά του.

«Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες».

Όπως διαμηνύει, μάλιστα, «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Και το ΚΙΣΕ ζητά τη διαγραφή Χατζάρα

Την ίδια στιγμή, με επιστολή στον Γιάννη Σγουρό, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας (ΚΙΣΕ) εκφράζει την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την επιλογή του να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό τον Σπύρο Χατζάρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων» στην Ελλάδα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας», τονίζει το ΚΙΣΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ

Προς τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου

Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση

κ. Γιάννη Σγουρό

Κύριε Σγουρέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την απόφασή σας να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Είναι δε απορίας άξιο πως εσείς, που κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειάρχης Αττικής είχατε υποστηρίξει την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, το 2023 υποδέχεστε στους κόλπους της παράταξής σας έναν γνήσιο εκπρόσωπο του αντισημιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024