Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Δρίβας: «Να φτιάξουμε μια πόλη φιλική προς τον πολίτη»

Κωνσταντίνος Δρίβας: «Να φτιάξουμε μια πόλη φιλική προς τον πολίτη»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», μίλησε στο in.

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» είναι το όνομα του συνδυασμού στον οποίο ο Κωνσταντίνος Δρίβας συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Δρίβας απαντάει στα ερωτήματα που του έθεσε το in και αφορούν τον Δήμο Χαλανδρίου, που περιλαμβάνουν το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ασφάλεια της πόλης και πολλά ακόμη.

Σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός σας στο Χαλάνδρι κ. Δρίβα σε ποιους τομείς θα εστιάσει; 

Οι δράσεις που μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο Χαλανδρίου σε μια νέα εποχή στηρίζεται σε πέντε επιμέρους προγραμματικούς άξονες όπου αποτελεί και το σχέδιο μας. Να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής, να φτιάξουμε μια πόλη δραστήρια, με επιλογές και ευκαιρίες για όλους, να γίνει το Χαλάνδρι «Έξυπνος», ψηφιακός Δήμος, με φροντίδα για τον άνθρωπο.

Το έντονο κυκλοφοριακό στο Χαλάνδρι πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε; 

Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την  εξασφάλιση περισσότερων θέσεων στάθμευσης το οποίο θα κινηθεί στους άξονες που ακολουθούν:

• Εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών μας, τη μείωση του άσκοπου κυκλοφοριακού φόρτου, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα (δράσεις ενίσχυσης του εμπορικού ιστορικού κέντρου και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών).

• Αξιοποιούμε νέες τεχνολογίες στη διαχείριση του ΣΕΣ.

• Δίνουμε προτεραιότητα στους κατοίκους (δωρεάν στάθμευση), εντάσσουμε στο ΣΕΣ κοινόχρηστες ζώνες για τους επαγγελματίες των περιοχών εφαρμογής του συστήματος, εισάγουμε ειδική πολιτική διαχείρισης των δικύκλων, αυξάνοντας τους χώρους στάθμευσής τους.

• Εντάσσουμε στο ΣΕΣ θέσεις στάθμευσης και φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

• Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια.

• Διερευνούμε νέους ελεύθερους χώρους για την κατασκευή χώρων στάθμευσης.

• Προχωράμε την κατασκευή ικανού χώρου στάθμευσης εγγύς του κέντρου της πόλης μας, στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου «Κτήμα Μαμόπουλου», επί των οδών Παλαιολόγου & Αγ. Παρασκευής (Ο.Τ 137 , ΦΕΚ 728/Δ/89).

Ο τομές της καθαριότητας ένα φλέγον ζήτημα για όλους τους αστικούς πυκνοκατοικημένους Δήμους είναι για εσάς προτεραιότητα; 

Καθαρότερη πόλη, με υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης και εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας, είναι η επικεφαλίδα στην απάντηση της ερώτησης σας.

Εστιάζουμε στη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης, σε κάθε γειτονιά και γωνιά της πόλης. Αξιοποιούμε καινοτόμες τεχνολογίες και προωθούμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ώστε να επιτύχουμε σταδιακά το στόχο για μηδενικά απόβλητα.

Παράλληλα δρομολογούμε την εκπόνηση νέου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) συμβατού με το ΕΣΔΑ και τις σημερινές πραγματικότητες, με διατήρηση των καλών πρακτικών που συμπεριλαμβάνονται στο ισχύον και επαναπροσδιορίζουμε τα προγράμματα αποκομιδής, τα ωράρια και τη συχνότητά τους, ανάλογα τις χρήσεις και τις δραστηριότητες κάθε περιοχής.

Σχεδιάζουμε Ειδικά Προγράμματα Αποκομιδής για τις εμπορικές περιοχές (δρόμους), για τους μεγάλους παραγωγούς καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα πράσινα απόβλητα, από κήπους και πάρκα, για τις λαϊκές αγορές, για δραστηριότητες από τις οποίες παράγονται Απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων, όπως η κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς και η συλλογή επικινδύνων αποβλήτων από μικρές μονάδες, ιατρεία, κτηνιατρεία, οδοντιατρεία κλπ, για τα ογκώδη απορρίμματα και για τα Απορρίμματα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)  καθώς και τα ΑΕΚΚ.

Επίσης αναπτύσσουμε ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση του συστήματος καθαρισμού – συλλογής – μεταφοράς απορριμμάτων: σύστημα διαχείριση πόρων, σύστημα τηλεματικής διαχείρισης στόλου και υπολογισμού των παραγόμενων απορριμμάτων.

Να προσθέσω ότι αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την μετεγκατάστασή τους από το οικόπεδο πλησίον του Γηπέδου Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας» (Χ.Ε.Υ.8) σε νέο οριοθετημένο χώρο, όπου θα περιλαμβάνεται κτίριο στέγασης Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου καθώς και χώροι στάθμευσης απορριμματοφόρων Δήμου Χαλανδρίου.

Σε κάθε περίπτωση επίσης να τονίσω ότι η λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης θα χωροτεθεί εκτός οικιστικού ιστού της πόλης του Χαλανδρίου.

Σκοπός μας επίσης είναι να κάνουμε την Ανακύκλωση Καθημερινή Υπόθεση όλων μας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Θα παρέχουμε κίνητρα  κυρίως σε επιχειρήσεις / νοικοκυριά για τους τρόπους πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων.

Είναι στο πρόγραμμα σας να ενισχύσετε την ασφάλεια στην πόλη του Χαλανδρίου;

Φυσικά και είναι. Επανιδρύουμε τη Δημοτική Αστυνομία, αναβαθμίζουμε την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και επιδιώκουμε τη μόνιμη παρουσία της τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για την προστασία της δημοτικής περιουσίας ενώ θα αναβαθμίσουμε και θα ενισχύσουμε το φωτισμό σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

Παρεμβάσεις για την προστασία του Χαλανδρίου από έντονα φαινόμενα και πυρκαγιές

Το Χαλάνδρι είναι θωρακισμένο έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων και πυρκαγιών;

Δρομολογούμε την άμεση εγκατάσταση σύγχρονων μέσων πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας στους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας, με βασική μας προτεραιότητα την προστασία της Ρεματιάς μας. Προχωράμε στην επιχειρησιακή ενδυνάμωση με την ψηφιοποίηση των Σχεδίων Δράσης της Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.) του Δήμου μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των απειλών από την κλιματική αλλαγή: εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων ΠΠ, επικοινωνιών, και εκπαίδευση των ανθρώπων.

Παράλληλα, προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την προειδοποίηση, ενημέρωση και καθοδήγηση πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης και της ασφάλειας των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Θα ενισχύσετε το Πράσινο στο Δήμο, εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας κ. Δρίβα; 

Το Σχέδιό μας περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους πρασίνου, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, μικρούς και μεγαλύτερους:

• Το αλσύλλιο της Αγ. Βαρβάρας.

• Τον άξονα Κόδρου, ίχνος του ρέματος Φιλοθέης: Ανάδειξη του αστικού άξονα με τοπικές παρεμβάσεις επανασύστασης της παλαιάς μορφής του ως σύστημα απορροής.

• Τον άξονα Μεσολογγίου με παρεμβάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και μικρών χώρων πρασίνου και διατήρησης του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, ως άξονα που οδηγεί στο κέντρο του Χαλανδρίου.

• Το γραμμικό πάρκο της Αττικής Οδού (σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων) θα διαμορφωθεί προκειμένου να αποδοθεί με νέες εγκαταστάσεις στους πολίτες της περιοχής.

• Βασική προτεραιότητα του Σχεδίου μας είναι η αναζωογόνηση και ανάδειξη της Ρεματιάς, ενός από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου του Δήμου μας. Προχωράμε άμεσα και σε συνέχεια μιας ευρείας διαβούλευσης με τους συμπολίτες μας στην επικαιροποίηση και εφαρμογή της Διαχειριστικής μελέτης που έχει εκπονήσει ο Δήμος από το 2021. Γιατί για να προστατεύσουμε έναν χώρο πρασίνου πρέπει να μπορούμε να τον διαχειριζόμαστε.

• Προχωράμε στην ανάδειξη πεζοπορικών μονοπατιών.

• Συντηρούμε τα δέντρα και προχωράμε σε δασοκομικές εργασίες μετριασμού και διαχείρισης της καύσιμης ύλης.

• Προχωράμε στην αποκατάσταση του φυσικού αντιπλημμυρικού συστήματος.

• Δρομολογούμε την ολοκλήρωση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ρεματιάς και Ρεμάτων.

• Προχωράμε στην ανάδειξη και προστασία του ρέματος Βριλησσού στο Πάτημα, με παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού και δασικού χαρακτήρα, καθώς και με τη δημιουργία διαδρομών περιπάτου και αναψυχής.

• Δημιουργούμε ένα «Δίκτυο Πράσινων Διαδρομών».

• Σχεδιάζουμε τη δημιουργία πάρκων τσέπης σε περιοχές του Χαλανδρίου.

• Προωθούμε δράσεις που θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο το πράσινο στις γειτονιές του Δήμου μας, όπως οι πράσινες ταράτσες και οι πράσινες προσόψεις, δίνοντας κίνητρα στους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες.

Πράσινη μετάβαση, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έμφαση στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Σκοπεύετε να μειώσετε το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Χαλανδρίου και πως;

Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην αύξηση της χρήσης των ΑΠΕ και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ενεργειακή Αναβάθμιση A • Σχεδιάζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, με νέα τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας led, στο σύνολο του Δήμου.

• Προχωράμε στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του δικτύου – με τη λειτουργία συστήματος τηλεέλεγχου

• Προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου μας, με στοχευμένες παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε έως το 2029 μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

• Συνεχίζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας και εστιάζουμε στην βιοκλιματική ανάπλαση των προαύλιων χώρων.

• Σχεδιάζουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο κτιριακό απόθεμα του Δήμου μας, για ενεργειακή αυτονομία και μείωση των λειτουργικών δαπανών.

• Διερευνούμε τη συμμετοχή του Δήμου μας σε ενεργειακή κοινότητα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά και των ενεργοβόρων δημοτικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, όπως κολυμβήτρια, σχολεία κλπ με μηδενικό κόστος για τους δημότες.

Θέλετε να κάνετε το Χαλάνδρι έναν «Έξυπνο Δήμο»; 

Θα βάλουμε τις βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Χαλανδρίου, σχεδιάζοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική και οδικό χάρτη εφαρμογής της.

Να έχουμε έναν Δήμο Ψηφιακό, με περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης κάθε πολίτη και επιχείρησης.

Άμεση προτεραιότητά μας είναι η δραστική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του δημότη και της επιχείρησης, με δραστικό περιορισμό της ανάγκης για φυσική παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου. Θα το πετύχουμε αυτό με τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

• Ψηφιοποίηση διαδικασιών για την αποδοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

• Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις: Κάθε πολίτης/ επιχείρηση θα μπορεί να λαμβάνει πλήρως ηλεκτρονικά και χωρίς επίσκεψη σε δημοτικές υπηρεσίες μια σειρά από έγγραφα και πιστοποιητικά.

• Εγκαθιστούμε υποδομές έξυπνου φωτισμού με δυνατότητα τηλεδιαχείρισης και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση βλάβης.

• Εγκαθιστούμε ψηφιακά δίκτυα συσκευών ανίχνευσης – συλλογής δεδομένων και αντίστοιχα δίκτυα μετάδοσης δεδομένων.

• Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το πρώτο ολοκληρωμένο Δημοτικό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση του μικροκλίματος και άλλων περιβαλλοντικών δεικτών στην επικράτεια του Δήμου μας (ποσότητες απορριμμάτων /κάδο, ποιότητα αέρα, θερμοκρασία, θορύβου, κυκλοφοριακός φόρτος κλπ.)

• Τηλεματική διαχείριση του στόλου οχημάτων του Δήμου, με επίκεντρο το στόλο της Καθαριότητας.

• Δημιουργία εφαρμογής έξυπνης κινητικότητας, που θα ενημερώνει πολίτες και επισκέπτες για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στο δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης, σημεία φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων τους, καθώς και διαδρομές πλήρους προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα.

• Καθιέρωση της Κάρτας Δημότη για τους δημότες και τους κατοίκους του Χαλανδρίου, με ειδικά προνόμια στους κατόχους.

• Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της αυτοεξυπηρέτησης, με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πχ, υπηρεσίες e-health).

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024