Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΧΥΤΑ Φυλής: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 54χρονου - Τέσσερις συλλήψεις

ΧΥΤΑ Φυλής: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 54χρονου – Τέσσερις συλλήψεις

Η δολοφονική επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας του φύλακα στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για τη δολοφονία του 54χρονου φύλακα τον περασμένο Ιούλιο, στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Οι δράστες είναι ηλικίας 27, 23 και 19 ετών και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για -κατά περίπτωση-, ληστεία και ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και εμπρησμό κατά συναυτουργία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής. Η δολοφονική επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας του φύλακα στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Οι δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν τον 54χρονο, αρπάζοντάς του το τσαντάκι που περιείχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, άδεια οδήγησης, τραπεζικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα της εταιρείας φύλαξης, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Στη συνέχεια, πήγαν για καφέ στα Πατήσια. Εκεί ο ένας από αυτούς πέταξε στο δρόμο το κινητό του θύματος, το οποίο λίγο αργότερα μάζεψε περαστικός και έκανε κλήση στον πρώτο αριθμό που βρήκε στις εισερχόμενες κλήσεις. Ήταν η σύζυγος του θύματος εκείνη που απάντησε. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και κατάφεραν να τακτοποιήσουν τους δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που τελέστηκε την 15 Ιουλίου 2023, στο φωτοβολταϊκό πάρκο του ΧΥΤΑ Φυλής, στα Άνω Λόσια Αττικής.

Για την υπόθεση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την 30-09-2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 4 άτομα (27, 23 και 19 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση-, ληστεία και ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και εμπρησμό κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων καθώς και την πραγματοποίηση ειδικών ανακριτικών πράξεων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.

Πιο αναλυτικά, οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 15-07-2023 προσέγγισαν με όχημα το ΧΥΤΑ Φυλής, όπου εργαζόταν το θύμα, και αφού του επιτέθηκαν με θλων αμβλύ όργανο, αφαίρεσαν από το σημείο υλικά κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου καθώς και εργαλεία.

Επίσης, αφαίρεσαν και το τσαντάκι του θύματος που περιείχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, άδεια οδήγησης, τραπεζικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και όχημα της εταιρείας φύλαξης, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, για ένα από τα ανωτέρω κινητά τηλέφωνα που αφαιρέθηκαν, προέκυψε ότι την επόμενη μέρα ενεργοποιήθηκε τηλεφωνική σύνδεση, την οποία χρησιμοποιούσε έτερο άτομο, λόγος για τον οποίο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ συνελήφθη και έτερο άτομο, -οικείο του 19χρονου- και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς τη στιγμή της σύλληψης του 19χρονου, απώθησε με τα χέρια του αστυνομικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024