Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: «Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ»

Κουτσούμπας: «Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ»

«Με τους εκλογικούς συνδυασμούς δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

«Η αποψινή μας συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι πολλά, θα είναι χιλιάδες και θα γεμίσουν τις κάλπες για τους δήμους και την περιφέρεια» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική. Τώρα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους εκλεκτούς της στους Δήμους και τις Περιφέρειες» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από το λαό για να γράφει αντιλαϊκούς νόμους, να υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Και μη νομίζουν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι θα τη σκαπουλάρουν. Το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής τούς έχει όλους μέσα, γιατί όλοι τους, χρόνια τώρα, εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο… Αυτός είναι ο λόγος που με τους εκλογικούς συνδυασμούς «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», με τα αλισβερίσια που γίνονται ανάμεσά τους. Δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που ο νυν δήμαρχος κ. Ζέρβας στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον Β’ γύρο των προηγούμενων εκλογών, ενάντια στον υποτίθεται τότε υποψήφιο της ΝΔ. Και τώρα είναι ο ίδιος υποψήφιος της ΝΔ. Τόσες είναι οι διαφορές τους. Αλλά αυτοί είναι, αυτοί ήταν πάντα, αυτοί είναι και τώρα! Ο λαός όμως ξέρει ότι απέναντι σε όλους αυτούς έχει τους δικούς του υποψήφιους. Τους υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση».

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από το λαό για να γράφει αντιλαϊκούς νόμους, να υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά μας» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι «δοκιμασμένοι» στους αγώνες και αποτελούν «εγγύηση» για «τις λαϊκές διεκδικήσεις» και πρόσθεσε:

«Τώρα, που πολλοί βλέπουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αντίπαλο. Κι αυτός, σε καμιά περίπτωση, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αναζητά έναν σωσία του χαλίφη. Ούτε φυσικά είναι το ΠΑΣΟΚ που βάζει ξανά πλάτη στη ΝΔ και μέσα και έξω από τη βουλή. Δεν είναι φυσικά ούτε τα «νέα φρούτα» της ακροδεξιάς, του φασισμού και του σκοταδισμού που αποπνέουν σαπίλα, όπως και το σύστημα που υπηρετούν».

«Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα που και οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται, και φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός, δεν ήρθε από το «πουθενά», όπως λένε για τον νέο του πρόεδρο, αλλά ήρθε ως συνέχεια μιας πορείας χρόνων. Που πότε με τη λογική του «εκσυγχρονισμού», του «μικρότερου κακού», του δήθεν «εφικτού», οδήγησε χιλιάδες προοδευτικούς, αριστερούς, να αποδέχονται υποχωρήσεις, συμβιβασμούς στο όνομα μιας δήθεν καλύτερης διαχείρισης της σαπίλας του καπιταλισμού. Μόνο που τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός να διαχειρίζεται κόμματα και να τα φέρνει ακριβώς στα μέτρα του»

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την υποψηφιότητα του Σωτήρη Αβραμόπουλου και στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης του Βασίλη Τομπουλίδη, καθώς και όλους τους υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024