Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάνος Στεφανίδης: «Η Αττική είναι σε κρίση»

Μάνος Στεφανίδης: «Η Αττική είναι σε κρίση»

Όταν φέρνεις στο φως ένα πρόβλημα ξεκινάει η επίλυση του λένε και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Μάνος Στεφανίδης με τον «Αττικό Κύκλο», θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Ο Μάνος Στεφανίδης, Ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, ιστορικός τέχνης και με πλήθος διακρίσεων σε πολλούς τομείς, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη, Αττικός Κύκλος. Η ευρύτητα των γνώσεων του τον καθιστά τον ιδανικό συνομιλητή. Ο Μάνος Στεφανίδης επιχειρεί με την υποψηφιότητα του αυτή να αναδιαμορφώσει την σημερινή πραγματικότητα για τους κατοίκους του Νομού Αττικής δημιουργώντας αυξημένο αίσθημα ασφάλειας αλλά και ενίσχυση στις κρίσιμες υποδομές όπως τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Πιο αναλυτικά στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Οι περιφέρειες σε σχέση με τους ΟΤΑ και την Κεντρική Κυβέρνηση έχουν εντοπίσει ένα κενό που καλύπτουν ή πρέπει να ξαναεφεύρουμε τον τρόπο λειτουργίας τους;

Ο θεσμός της περιφέρειας οφείλει να λειτουργεί ως ο κρίσιμος ιμάντας πού θα συνδέει την κυβέρνηση με τους δήμους της χώρας έτσι ώστε να συντονίζεται το κυβερνητικό έργο, να ελέγχεται το αποτέλεσμα του και να μην διασπαθίζονται μάταια ή και να χάνονται, ακόμη χειρότερα, τα εθνικά ή τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Κύριε Στεφανίδη ποια είναι η πρόταση σας αναφορικά με την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών;

Η δική μας πρόταση δίνει άμεση προτεραιότητα, την επαύριο κιόλας της ανάληψης των καθηκόντων μας, στην δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, στον ριζικό επανασχεδιασμό των μέσων και των πρακτικών που ακολουθούνται, φευ ατελέσφορα, έτσι ώστε να σώσουμε τα τελευταία περιαστικά δάση που έχουν απομείνει στην πολύπαθη Αττική.

 Παράλληλα, άμεση μέριμνα μας θα είναι η προσπάθεια να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ΤΏΡΑ για τις μελλοντικές πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις αλλά και συγχρόνως να γίνει ευρύτατη ενημέρωση στο κοινό για τη μεγάλη έλλειψη νερού που αντιμετωπίζουμε σήμερα αλλά και που θα αντιμετωπίσουμε δραματικά μεγαλύτερη στο μέλλον.

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, πολίτες και πολιτεία, να το σπαταλάμε είτε από επίδειξη είτε από επιπολαιότητα. Αν υπήρχε καλύτερη διαχείριση στην πολιτική του νερού, θα είχαμε περισσότερα μέσα για να σβήσουμε τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρεμμάτων τα τελευταία χρόνια.

Ο Αττικός Κύκλος κ. Στεφανίδη μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα;

Έχοντας επίγνωση των ευθυνών μας αλλά και τεράστια αγωνία για τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ζητάμε με εντιμότητα και το χέρι στην καρδιά την ψήφο σας. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο επειδή… η Αττική είναι σε κρίση! Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο άμεσα θα αντιδράσουμε. Η παράταξή μας διαθέτει και την τεχνογνωσία αλλά και το πρόγραμμα ώστε ν’ αντιμετωπίσει άμεσα αυτές τις τόσο κρίσιμες προτεραιότητες. Και τούτο γιατί δεν απαρτίζεται ούτε από τηλεοπτικούς σταρ, ούτε από περσόνες της μόδας αλλά από ανθρώπους με εξειδίκευση και ευαισθησία, διακεκριμένους επιστήμονες, επιτυχημένους επαγγελματίες κάθε είδους, γνώστες των θεμάτων της αυτοδιοίκησης που πονάνε αυτόν τον τόπο και ψάχνουν φιλότιμα να βρουν τρόπους ώστε να ανακουφιστούν οι χρόνιες πληγές του. Που παρεμβαίνουν στο ειδικό και το τοπικό, επειδή γνωρίζουν το γενικό και το ευρύτερο. Η παράταξή μας, θα το πω όσο πιο συχνά γίνεται, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καινούργιο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που να μην έχει σχέση ούτε με τις παρελθούσες πρακτικές ούτε με την κυρίαρχη νοοτροπία της ευκολίας και των «μισών λύσεων».

 Να εξασφαλίσουμε στους περιθωριοποιημένους ή αποκλεισμένους πολίτες ισοτιμία και αξιοπρέπεια

Τι να περιμένουν οι κάτοικοι της Αττικής της επόμενη μέρα εφόσον εκλέξουν τον συνδυασμό σας;

Καταρχάς θα διεκδικήσουμε άμεσα την δημιουργία νοσοκομείου ανατολικής Αττικής στις παλιές εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στη Ραφήνα. Και έπειτα θα ζητήσουμε από την κεντρική διοίκηση να αποδοθεί για άμεσα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική το 1% του ΦΠΑ. Αυτές οι συγκεκριμένες δράσεις εξασφαλίσουν άμεση ανακούφιση στο χειμαζόμενο, ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.

Έχετε κάποιο σχέδιο για τον Πολιτισμό;

Ως άνθρωπος του πολιτισμού θα μπορούσα να προτείνω χιλιάδες ιδέες και σχέδια ώστε να δημιουργηθούν με απλά μέσα δημοτικές πινακοθήκες και βιβλιοθήκες θεατρικές και χορευτικές ομάδες όμιλοι και παρέες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής σε όλη την Αττική. Περισσότερο όμως από τις συγκεκριμένες δράσεις ευρώ πολιτισμό το να εξασφαλίσουμε καθημερινή ποιότητα ζωής στον κάθε πολίτη εφαρμόζοντας τα πιο απλά: ας πούμε τηλεματικές ανακοινώσεις για την άφιξη των λεωφορείων ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία όπως είναι το Καπανδρίτι ή το Ζεφύρι ή η Ανάβυσσος ή η  Μάνδρα. Δηλαδή να εξασφαλίσουμε στους περιθωριοποιημένους ή αποκλεισμένους πολίτες ισοτιμία και αξιοπρέπεια.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024