Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Το Ναυάγιο»: Ειδική ομάδα βρίσκεται πίσω από τις σκηνές στη θάλασσα

«Το Ναυάγιο»: Ειδική ομάδα βρίσκεται πίσω από τις σκηνές στη θάλασσα

Το περασμένο διάστημα στην Ελλάδα βρέθηκε η «Frog Team Squat» για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Η νέα σειρά του Mega, με τίτλο «Το Ναυάγιο», έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής (1/10) και κατευθείαν κατάφερε να κερδίσει τους τηλεθεατές. Έγινε πρώτο trend στο Twitter (X) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παρέμεινε σε αυτή την θέση για αρκετές ώρες μετά το τέλος του. Συγκεκριμένα η νέα σειρά του Mega επικράτησε του ανταγωνισμού και ανέβηκε στην πρώτη θέση με ποσοστό 19,1% στο σύνολο του κοινού και την κάλυψη να καταγράφεται στους 2.234.000 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το κινηματογραφικό υπερθέαμα διεθνών προδιαγραφών ήταν εκείνο που ξεχώρισε στα μάτια των τηλεθεατών, αφού δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Εκτός από το εξαιρετικό καστ και το συγκλονιστικό σενάριο, η σκηνή με το πλοίο «Φοίνιξ» που βυθίζεται χρειάστηκε ειδικές υπηρεσίες για τις ανάγκες του γυρίσματος. Η παραγωγή του «Ναυαγίου» λοιπόν απευθύνθηκε σε μια ειδική ομάδα από το Cape Town με τεράστια πείρα σε γυρίσματα στο υγρό στοιχείο. Έτσι, το περασμένο διάστημα στην Ελλάδα βρέθηκε η Frog Team Squad (Marine Film Services), όπου παρέχει υπηρεσίες κινηματογράφησης στη θάλασσα και υποστήριξη υποβρύχιων καμερών στη διεθνή βιομηχανία του σινεμά. Πεζοναύτες, εκπαιδευτές καταδύσεων, δύτες, καπετάνιοι και χειριστές υποβρύχιων καμερών ανέλαβαν να προετοιμάσουν τους πρωταγωνιστές της σειράς «Το Ναυάγιο» για τις συγκλονιστικές σκηνές κατά τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ».

H ομάδα παρέχει υπηρεσίες κινηματογράφησης στη θάλασσα και υποστήριξη υποβρύχιων καμερών στη διεθνή βιομηχανία του σινεμά.

Τα απαιτιτηκά γυρίσματα του «Ναυαγίου».

Οι υπηρεσίες της Frog Team

Η ειδική ομάδα έχει εργαστεί στο παρελθόν σε αντίστοιχα γυρίσματα στο νερό για μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού. Πρόσφατα οι «βάτραχοι» από το Cape Town έδωσαν σάρκα και οστά στη live action μεταφορά του «One Piece», στο Netflix, που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους ανά τον κόσμο φανατικούς του ιαπωνικού μάνγκα. Στο πορτφόλιο των ειδικών σε σκηνές δράσης συγκαταλέγονται κοσμαγάπητοι τίτλοι, με σειρές όπως «Black Sails», The Crown, Bloodshot, Jack Ryan, Tomb Rider (A Survivor Is Born) και Outlander. Παράλληλα, η Frog Team έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές της και κατά τα γυρίσματα των ταινιών «Resident Evil, The Final Chapter», «Deep Blue Sea 2» και «Darktide», ενώ συνεργάστηκε με το crew του «Mission Impossible 8».

Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Το Ναυάγιο», εξασκήθηκαν αρχικά σε πισίνα προκειμένου να συνηθίσουν να κολυμπούν στο νερό με ρούχα και βάρος.

Οι άνθρωποι της Frog Squad Team δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τα γυρίσματα της σειράς.

Το Frog Squad κατέχει και λειτουργεί προσαρμοσμένες πλατφόρμες κάμερας που έχουν σχεδιαστεί για εύκολη μεταφορά σε όλες τις θάλασσες. Ακόμη παρέχει υποστήριξη στις παρασκηνιακές απαιτήσεις της μονάδας, των μεταφορών, της εστίασης και των τμημάτων AD. Η Ομάδα Καταδύσεων Frog Squad αποτελείται από επαγγελματίες και εκπαιδευτές καταδύσεων, οι οποίοι διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό και διαπίστευση στο IMDB. Το Dive-Team Frog Squad παρέχει ασφάλεια και εκπαίδευση στο νερό τόσο για το καστ όσο και για το πλήρωμα.

«Το Ναυάγιο»: Οι συνθήκες των γυρισμάτων

Το «Φοίνιξ» ξεκινά το ταξίδι του, κουβαλώντας στο κατάστρωμά του ιστορίες ονείρων και μυστικών. Η μοίρα, όμως, ανατρέπει τα πάντα, καθώς «Ο Φοίνιξ εβυθίσθη» και πλέον οι ήρωες αναζητούν την κάθαρση και τη δικαιοσύνη. Τα γυρίσματα για αυτές τις σκηνές δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι πρωταγωνιστές χρειάστηκαν να εξασκηθούν πρώτα σε πισίνα προκειμένου να συνηθίσουν να κολυμπούν στο νερό με ρούχα και βάρος. Στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στη θάλασσα, όπου εκεί βοήθησαν οι άνθρωποι της Frog Squad Team και ανέλαβαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. Χρησιμοποίησαν τζετ σκι για να δώσουν την αίσθηση της θαλασσοταραχής γύρω από τους ηθοποιούς. Την ίδια ώρα τεράστιοι ανεμιστήρες δημιουργούσαν την αίσθηση της καταιγίδας. Μεταξύ άλλων, για τις ανάγκες των γυρισμάτων επιστρατεύτηκαν από την παραγωγή του «Ναυαγίου» και κολυμβητές, ως βοηθητικοί ηθοποιοί προκειμένου να αντέξουν τα πολύωρα γυρίσματα στο νερό.

Τι θα δούμε στο 3ο επεισόδιο

Απόψε στις 22:50 στο MEGA η συγκλονιστική συνέχεια με τις ιστορίες των ηρώων να ξετυλίγονται. Μυστικά που απειλούν να βγουν στο φως, νεανικά όνειρα που πασχίζουν να πραγματοποιηθούν, σχέσεις που κλονίζονται και έρωτες που οραματίζονται μεγάλα ταξίδια.

Επεισόδιο 3 

Η μητέρα του Πέτρου μαθαίνει για τον θάνατο του Γιάννη και προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό, πείθοντας τον Πέτρο να μην παραδοθεί. Η Λίνα ψάχνει τρόπους να το σκάσει από το σπίτι της για να ταξιδέψει κρυφά στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό της. Ο Μάκης αντιλαμβάνεται τα οικονομικά προβλήματα του πατέρα του, αλλά δεν γνωρίζει πως η οικογένειά του χρωστά πολλά χρήματα στον πατέρα της Λίνας. Στα Χανιά φτάνει ένα ζευγάρι, ο Βασίλης και η Ασημίνα, των οποίων ο γάμος θα κλονιστεί από ένα μεγάλο μυστικό που κινδυνεύει να βγει στο φως όσο βρίσκονται στην Κρήτη. Η Ειρήνη και ο Απόστολος φτάνουν με ασφάλεια στα Χανιά έχοντας γλιτώσει από τρομερή φουρτούνα. Είναι σίγουροι ότι πλέον θα ταξιδέψουν με ασφάλεια ως τον Πειραιά με το «Φοίνιξ». Δεν ξέρουν όμως ότι η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς και για δεκάδες ακόμα ανυποψίαστους επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024