Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στα Γιάννινα ο Θρύλος!

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στα Γιάννινα ο Θρύλος!

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, πέρασε άνετα από τα Γιάννενα και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα – Δύο γκολ ο Ποντένσε, ένα ο Ροντινέι.

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τα Γιάννενα ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, παίζοντας σε ένα ακόμα παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, επικράτησαν του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες με 3-0 για την 7η αγωνιστική της Super League και πρόσθεσαν τρεις ακόμα βαθμούς στην εγχώρια συγκομιδή τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (17’, 23’), με τον Ροντινέι στις καθυστερήσεις να κάνει το 3-0 και να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα. Εκτός από τα γκολ του Πορτογάλου σούπερ σταρ και του Βραζιλιάνου μπακ, οι Ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν πολλά περισσότερα γκολ.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έφτασε τους 19 βαθμούς (6 νίκες – 1 ισοπαλία), έχοντας προβάδισμα πλέον 5 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 6 από τον τρίτο Παναθηναϊκό (σ.σ ένα ματς λιγότερο). Ο Ολυμπιακός πλέον αφήνει πίσω του το παιχνίδι στα Γιάννενα και στρέφει το βλέμμα του στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση που ακολουθεί με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία (5/10) για τους ομίλους του Europa League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι άργησε 18 λεπτά να ξεκινήσει, λόγω ενός πανό που υπήρχε στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Φρέιρε και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Αλεξανδρόπουλος και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τον Φορτούνη λίγο πιο μπροστά. Οι Ποντένσε και Μπιέλ ήταν στα δύο άκρα, με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Κλέιμαν, Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Τσαούσης, Τζίμας, Λιάσος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Μπάλαν και Παμλίδης.

Ποντένσε… Χ2!

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να ψάχνει από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Με γρήγορες πάσες από δεξιά, με σέντρες, αλλά και με στημένες φάσεις, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να κλείνει στο δικό της μισό την αντίστοιχη του Στάικου και να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ.

Στο 11’ λεπτό ο Μπιέλ βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός απείλησε ξανά. Ο Μαντί Καμαρά έκανε την ψηλοκρεμαστή πάσα προς τον Μπιέλ και αυτός προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ. Τελικά, στο 17’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στον Παντελάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ κόντρα στον ΠΑΣ

Στο 21’ οι Ερυθρόλευκοι «άγγιξαν» το 2-0 με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός, μετά από ωραία πάσα του Ντάνιελ Ποντένσε, βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, έκανε την προβολή, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα απέκρουσε κόρνερ.

Στο 23΄οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ποντένσε. Ο Μπιέλ έδωσε στον Πορτογάλο και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Κλέιμαν και διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο γκολ του Ποντένσε

Στο 27’ ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 38’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να σκοράρει με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Στο 44’ ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-2.

Δύο αλλαγές, νέες ευκαιρίες

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο αλλαγές, με τους Γιόβετιτς και Πορόζο να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη και Φρέιρε.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο 15άλεπτο. Στο 47’ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε την κάθετη πάσα στον Μπιέλ, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 58’ ο Μαροκινός βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτική θέση, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Στο 61’ ο ΠΑΣ απάντησε με τον Μπάλαν, αλλά η κεφαλιά του Ρουμάνου ήταν πολύ κακή και η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Πασχαλάκη.

«Φρέσκαρε» την ομάδα του Μαρτίνεθ

Στο 66’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μασούρα και Καρβάλιο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Ποντένσε. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, με τον Ντόι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο νεαρός άσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σόρια απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, κρατώντας το 2-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 76’ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε ενστικτωδώς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γιόβετιτς προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα, χάνοντας την ευκαιρία.

3-0 με τον Ροντινέι!

Στο 84’ ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας και τον Ελ Αραμπί αντί του Μπιέλ. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ προωθήθηκε από δεξιά και με ωραίο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Κλέιμαν για το τελικό 3-0.

Ο Ροντινέι ήταν ο σκόρερ του τρίτου γκολ του Ολυμπιακού

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62΄ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75΄ Χουάν Φερνάντο Γκάρο), Παμλίδης, Ροσέρο (62′ Τζόζεφ Έφορντ), Μπάλαν (75΄ Κόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόι, Φρέιρε (46΄ Πορόσο), Ροντινέι, Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (84΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66΄ Μασούρας).

.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024