Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση τρένων στη Σκωτία - Ανάμεσά τους και το εμβληματικό Flying Scotsman

Σύγκρουση τρένων στη Σκωτία – Ανάμεσά τους και το εμβληματικό Flying Scotsman

Το βράδυ της Παρασκευής όταν συγκρούστηκαν δυο τρένα σε σταθμό της βόρειας Σκωτίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής όταν συγκρούστηκαν δυο τρένα σε σταθμό της βόρειας Σκωτίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της σκοτσέζικης αστυνομίας.

«Περί τις 19:00 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας] (…) ειδοποιηθήκαμε για σύγκρουση δυο τρένων στον σταθμό Άβιμορ», στην περιφέρεια των Χάιλαντς, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ σε «σε ορισμένο αριθμό άλλων προσφέρθηκαν (ιατρικές) φροντίδες επιτόπου», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε τα τραύματα των δύο ατόμων δεν φαίνονται σοβαρά.

Το ατύχημα έγινε σε «ιδιωτική (σιδηροτροχιά), πλάι στην κύρια (σιδηροδρομική γραμμή)», διευκρίνισε η σιδηροδρομική εταιρεία ScotRail μέσω X (του πρώην Twitter), προειδοποιώντας τους πελάτες της ότι η κυκλοφορία αντιμετώπιζε προβλήματα, που πάντως αργότερα ξεπεράστηκαν.

«Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί»

Το ένα από τα δυο τρένα ήταν σταματημένο τη στιγμή της σύγκρουσης.

Ένας εκπρόσωπος της Μπελμόντ που διαχειρίζεται τον  Royal Scotsman υποστήριξε ότι η «μικρή» σύγκρουση έλαβε χώρα όταν ο Flying Scotsman (Ιπτάμενος Σκωτσέζος) πήγαινε να σταθμεύσει μαζί με τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Royal Scotsman.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία όπου η ομάδα μας είναι σε ετοιμότητα να τους υποστηρίξει και να τους βοηθήσει και να κανονίσει το μετέπειτα ταξίδια τους», προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος των μεταφορών Scottish Greens, Μαρκ Ράσελ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί που οφείλεται το περιστατικό αλλά ότι θα υπάρξουν ενδελεχείς έρευνες.

Τι είναι ο Flying Scotsman

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο ένας από τους δυο συρμούς που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ήταν το ιστορικό τρένο Flying Scotsman, με ατμομηχανή η οποία αποκαταστάθηκε μόλις πέρυσι.

Όπως αναφέρει το Sky News, η ατμομηχανή Flying Scotsman, έγραψε ιστορία όταν το 1934 έγινε το πρώτο τρένο που έπιασε επίσημα ταχύτητα 100 μιλίων την ώρα.

Η ατμομηχανή Flying Scotsman

Το τρένο κατασκευάστηκε το 1923 στο Ντονκάστερ και αναμενόταν να επιστρέψει για δρομολόγια στο νότιο Γιορκσάιρ στο πλαίσιο της 100ης επετείου από τη δημιουργία του.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024