Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «χειροπέδες» του Μπαρτζώκα

Οι «χειροπέδες» του Μπαρτζώκα

Ο τεχνικός των πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε «χειροπέδες» σε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Και μάλιστα μεγάλη ερυθρόλευκη ιστορία που είχαμε δει και τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Σούπερ Καπ και οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν πολύ εύκολα τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν.

Είχε αν μη τι άλλο ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο παιχνίδι, από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια με πολλές μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι.

Η παρουσία επίσης του Κώστα Σλούκα στους «πράσινους» ήταν κάτι που έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στον αγώνα και όλα τα «φώτα ήταν στραμμένα» πάνω του, λόγω της μεταγραφής που έκανε από τους «ερυθρόλευκους» στο «τριφύλλι».

Όλοι λοιπόν περίμεναν να δουν τον τρόπο με τον οποίο θ’ αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Σλούκα αλλά και τι μπορεί να προσφέρει ο πολύπειρος γκαρντ στην ομάδα των «πράσινων».

Από τον αποψινό τελικό όλοι πήραν μια πρώτη «γεύση» για τον ρόλο της άμυνας στα μεγάλα παιχνίδια που θα δούμε στη συνέχεια και σήμερα άμυνα έπαιξε μία ομάδα, ο Ολυμπιακός.

Ο τεχνικός των πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε «χειροπέδες» σε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Και μάλιστα μεγάλη ερυθρόλευκη ιστορία που είχαμε δει και τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν «κλείδωσε» τον Σλούκα με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο αλλά παράλληλα έβγαλε εκτός παιχνιδιού και τον Λεσόρ, κάτι που επέτρεψε στην ομάδα του λιμανιού να «καθαρίσει την μπουγάδα» από το ημίχρονο.

Η «φωτογραφία» της στιγμής άλλωστε με το σκορ να είναι στο 32-4 αποτυπώνει πλήρως την κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» και το σερί που έκανε ο Ολυμπιακός (27-0) δεν είναι κάτι που το βλέπουμε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδια «αιωνίων».

Μεγάλα σερί έκανε ο Ολυμπιακός (κόντρα στους πράσινους) και πέρυσι αλλά και πρόπερσι.

Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού ότι έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Κώστα Σλούκα, με τους γκαρντ των πειραιωτών να πιέζουν ασταμάτητα τον μέχρι πέρυσι συμπαίκτη τους και το πλάνο του Μπαρτζώκα αποδείχθηκε «λίρα εκατό».

Ο Σλούκας ήταν «έξω απ’ τα νερά του» γιατί ο Ολυμπιακός τον έφτασε στα όρια του με άμυνες που χαρακτηρίζονται ιδανικές. Ο Γουόκαπ ήταν μπροστάρης στο πλάνο εξολόθρευσης του αρχηγού του Παναθηναϊκού, αλλά όλοι έδωσαν το 100% για να επιτευχθεί ο στόχος του Μπαρτζώκα.

Κι από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν στα (πολύ) χαμηλά τον Σλούκα, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους πειραιώτες.

Ήταν βεβαίως ένα παιχνίδι, ένα από τα πολλά που θα κληθούν να δώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στη διάρκεια της σεζόν.

Η εξέλιξη του όμως ήταν τέτοια που φανερώνει πολλά για την δυναμική που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» παρά την αποχώρηση του Βεζένκοφ για το NBA και του Σλούκα για τον Παναθηναϊκό.

Γιατί όλοι είδαν ξεκάθαρα μια ομάδα (Ολυμπιακός) που βασισμένη στις αρχές της έκανε πάρτι από το πρώτο δευτερόλεπτο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός φάνηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά ανέτοιμος να διεκδικήσει κάτι από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη έχοντας προσήλωση στις μπασκετικές του αρχές κι αυτό καλείται να κάνει και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός απ’ την άλλη πλευρά δεν πρέπει να κάνει ξανά τίποτα από αυτά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο του τελικού κι αυτό είναι βέβαιο πως το κατάλαβε ο προπονητής του.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024