Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η πρώτη κούπα της χρονιάς, το 17-1 και το έξτρα κίνητρο

Ολυμπιακός: Η πρώτη κούπα της χρονιάς, το 17-1 και το έξτρα κίνητρο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, η ατάκα – φωτιά για τον Σλούκα και ο πρώτος τίτλος που απέναντι στον ΠΑΟ είναι πάντα απαραίτητος. Ειδικά φέτος…

Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ο Βασίλης Σπανούλης στα 11 χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα είπε άσχημη κουβέντα για τον Παναθηναϊκό τον οποίο είχε υπηρετήσει με επιτυχία πριν κάνει το μεγάλο βήμα για τον Πειραιά. Πότε σε αυτό το διάστημα είχε επιτεθεί στην πρώην του ομάδα, τους ιδιοκτήτες, τους προπονητές του κλπ, κλπ. Μπορεί να μην έψαξα καλά, ειδικός στο άθλημα δεν είμαι, μπορεί να μου ξέφυγε κάτι αλλά ομολογώ πως δεν βρήκα κάτι. Για έναν αθλητή που άκουσε τα πάντα από όλους τους απέναντι, ακόμη και τους ιδιοκτήτες, που κάθε φορά που πήγαινε στο ΟΑΚΑ να παίξει ήξερε πως θα είναι στόχος.

Στον αντίποδα ο αθλητής που θα ήθελε πολύ, έστω και στη δύση της καριέρας του μια και βαδίζει προς το 34ο έτος της ηλικίας του, να πετύχει κάτι από αυτά που πέτυχε ο Σπανούλης με την κίνηση που έκανε να αλλάξει στρατόπεδο έχει ήδη… αρχίσει τις επιθέσεις. Ξέχωρα από τον Μπαρτζώκα που ακόμη και όταν ήταν στην ομάδα φρόντιζε να βγάζει στην σέντρα, πριν λίγες μέρες δήλωσε πως ο Ολυμπιακός επηρεάζει την αλήθεια, διαδίδει ψέματα για το τι συνέβη με την μεταγραφή κλπ κλπ. Πριν καν παίξει το πρώτο επίσημο ματς με τα πράσινα, πριν καν αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους για πρώτη φορά απόψε στη Ρόδο στον τελικό του Σούπερ Καπ.

«Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Σάσα για εμάς που δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Και ο Κώστας και ο Βεζένκοφ ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Το ότι ο Κώστας πήγε στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας δεν μας δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση, αντίθετα μας δίνει κίνητρο» είπε ο κόουτς των επιτυχιών στον Ολυμπιακό.

Η σύγκριση βεβαίως είναι ατυχής, το καταλαβαίνω. Αδικεί κατάφορα τον κορυφαίο αθλητή, Βασίλη Σπανούλη.

Όπως και να έχει όμως την κάνω προσπαθώντας έτσι να προσεγγίσω και την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και εν όψει της πρώτης αναμέτρησης με τον ΠΑΟ του Σλούκα.

«Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Σάσα για εμάς που δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Και ο Κώστας και ο Βεζένκοφ ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Το ότι ο Κώστας πήγε στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας δεν μας δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση, αντίθετα μας δίνει κίνητρο» είπε ο κόουτς των επιτυχιών στον Ολυμπιακό. Μια ατάκα – φωτιά για τον άνθρωπο που απαιτούσε ειδική μεταχείριση στον Ολυμπιακό και θέλησε ουσιαστικά να τον… καπελώσει. Για τον Ολυμπιακό προφανώς, θέλοντας και μη, η παρουσία του Σλούκα δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για να σηκώσει απόψε την πρώτη κούπα της χρονιάς. Και να ξεκινήσει με το δεξί όπως και πέρσι συνεχίζοντας ένα σερί ιστορικό, ψάχνοντας το 17-1 επί του αιωνίου του αντιπάλου που ξεκάθαρα θα είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από ότι τα τελευταία δύο χρόνια.

Ένας πρώτος τίτλος που έτσι και αλλιώς απέναντι στον ΠΑΟ είναι πάντα απαραίτητος, πόσο δε μάλιστα φέτος όπου οι πράσινοι, από τον Σλούκα και τον Αταμάν, την διοίκηση έως και τον τελευταίο στην ομάδα έχουν ξεκινήσει τις… απειλές με δηλώσεις. Και καλά κάνουν πιστεύοντας στην προσπάθεια που κάνουν, ελπίζοντας πως θα έχουν τύχη απέναντι στον κυρίαρχο Ολυμπιακό που έχει την ευκαιρία να τους… επαναφέρει απόψε στην πραγματικότητα. Και να σηκώσει την πρώτη κούπα της χρονιάς απέναντι στον ΠΑΟ του Σλούκα που έτσι και αλλιώς θα πάρει το πρώτο του μετάλλιο με τα πράσινα, έχοντας προφανώς και τον χρόνο συμμετοχής που απαιτεί.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024