Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πανεύκολος γρίφος που έχει τρελάνει τα social media

Ο πανεύκολος γρίφος που έχει τρελάνει τα social media

Είναι φαινομενικά εύκολο, ωστόσο πολλοί πέφτουν στην παγίδα

Ένα απλό (για κάποιους) μαθηματικό πρόβλημα έχει βάλει σε μπελάδες στους χρήστες του διαδικτύου κι έχει viral, παρότι η απάντηση είναι (για κάποιους ξανά) εύκολη.

Το πρόβλημα που δημοσιεύτηκε στο Twitter έβαλε πολλούς χρήστες στη διαδικασία να… ξεσκονίσουν τα μαθηματικά του σχολείου. Μάλιστα, ο χρήστης με το όνομα @NoContextHumans, ο οποίος το ανέβασε, ισχυρίστηκε ότι ακόμη προσπαθούν να το λύσουν.

Ο γρίφος που έχει «τρελάνει» τα social media

Στην ανάρτησή του υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρει: «Ένας άντρας έκλεψε από το ταμείο ενός καταστήματος 100 δολάρια. Στη συνέχεια αγόρασε αγαθά αξίας 70 δολαρίων από το συγκεκριμένο κατάστημα, χρησιμοποιώντας το χαρτονόμισμα (των $100) που έκλεψε και παίρνει ρέστα $30. Πόσα χρήματα έχασε το κατάστημα;».

Η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, τα οποία δίνουν τις πιθανές απαντήσεις. Η γκάμα των απαντήσεων κυμαίνεται από τα 30 δολάρια έως τα 200 δολάρια με τον κάθε χρήστη να αιτιολογεί την απάντησή του.

Οι πιθανές απαντήσεις

«Τα αρχικά 100 δολάρια, τα ρέστα 30 δολάρια και άλλα 70 δολάρια η αξία αποθέματος= 200 δολάρια συνολικά», ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Ζημιά 170 δολάρια. Είναι δύο ξεχωριστές συναλλαγές. Μία απώλεια τα 100 δολάρια και στη συνέχεια η απώλεια του προϊόντος 70 δολάρια. Τα 30 δολάρια είναι μέρος της πρώτης απώλειας».

Ωστόσο, η σωστή απάντηση είναι πιο απλοϊκή. Ένας χρήστης εξήγησε: «Ο άντρας παίρνει 100 δολάρια από το ταμείο. Στη συνέχεια δίνει 100 δολάρια στον ιδιοκτήτη για να αγοράσει αγαθά. Όμως, ο ιδιοκτήτης έχει χάσει αγαθά αξίας 70 δολάρια. Επίσης, χάνει 30 δολάρια όταν δίνει ρέστα. Άρα αγαθά αξίας 70 δολάρια + ρέστα 30 δολάρια= 100 δολάρια».

Αρκετοί συμφώνησαν με κάποιον να λέει: «Οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από τα 100 δολάρια είναι λάθος. Όσο απλό κι αν φαίνεται πολλοί εξακολουθούν να μην το βρίσκουν», ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σκέφτεται υπερβολικά πολύπλοκα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που αγόρασε ο άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, η χασούρα θα είναι 100 δολάρια».

Τέλος ένας τρίτος ανέφερε: «Είναι εύκολο… Με τι μπήκε ο άντρας στο κατάστημα; Απάντηση, με τίποτα. Με τι έφυγε από αυτό; Με ρέστα 30 δολάρια και εμπόρευμα 70 δολάρια».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024