Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Μεγαλώνουν οι φόβοι για νέους περιορισμούς στην αγορά ζάχαρης

Ινδία: Μεγαλώνουν οι φόβοι για νέους περιορισμούς στην αγορά ζάχαρης

Η πιο φτωχή περίοδος μουσώνων την τελευταία πενταετία καταγράφηκε στην Ινδία

Η πιο φτωχή περίοδος μουσώνων την τελευταία πενταετία καταγράφηκε στην Ινδία, με τις μικρότερες του αναμενομένου βροχοπτώσεις να αυξάνουν τον κίνδυνο για τις καλλιέργειες και ταυτόχρονα την πιθανότητα μεγαλύτερου περιορισμού των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων όπως η ζάχαρη, το ρύζι και το σιτάρι.

Το ασιατικό έθνος, το οποίο βασίζεται στις βροχές για να ποτίζει περίπου το ήμισυ της γεωργικής του γης, έλαβε 820mm βροχοπτώσεων κατά την περίοδο των μουσώνων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, 6% λιγότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας.

Μικρές βροχοπτώσεις

Οι μικρές βροχοπτώσεις έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού, ρυζιού και ζάχαρης, θα συνεχίσει να περιορίζει τις εξαγωγές βασικών εμπορευμάτων για τη διαχείριση του πληθωρισμού των τροφίμων πριν από τις εθνικές εκλογές του 2024. Μια τέτοια κίνηση εκτοξεύσει τις παγκόσμιες τιμές. Το ρύζι στην Ασία βρίσκεται κοντά σε υψηλό 15 ετών, ενώ η ζάχαρη στη Νέα Υόρκη έχει εκτιναχθεί πάνω από 30% φέτος και διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το ανώτατο όριο 12 ετών.

Οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά, περιοχές καλλιέργειας ρυζιού, ήταν 18% κάτω από το κανονικό κατά τη διάρκεια των μουσώνων, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σε έρευνα του Bloomberg, πολλοί αναλυτές ανέφεραν ότι η Ινδία ενδέχεται να μην εξάγει ζάχαρη τη νέα σεζόν που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου λόγω χαμηλότερης παραγωγής.

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής της Sucden, Τζέρεμι Όστιν, δήλωσε ότι η χώρα της Νότιας Ασίας αναμένεται να παράγει 28,6 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης αυτή τη σεζόν. Η Ένωση Ινδικών Ζαχαρόμυλων εκτιμά ότι η παραγωγή της χώρας ήταν 32,8 εκατομμύρια τόνοι το 2022-23.

Ωστόσο, οποιαδήποτε έλλειψη είναι πιθανό να προκαλέσει νευρικότητα στην αγορά, δεδομένου ότι η παραγωγή του βασικού εξαγωγέα Ταϊλάνδης πρόκειται να υποχωρήσει λόγω ξηρασίας. Ως εκ τούτου, μια περαιτέρω συμπίεση της παγκόσμιας προσφοράς θα μπορούσε να στείλει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ακόμη υψηλότερα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024