Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντόνιο Ταγιάνι: «Υπάρχουν συμφέροντα εκλογικού χαρακτήρα ή άλλου είδους;»

Αντόνιο Ταγιάνι: «Υπάρχουν συμφέροντα εκλογικού χαρακτήρα ή άλλου είδους;»

«Μήπως κάποιοι θέλουν να παρεμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας;» αναρωτήθηκε ο Αντόνιο Ταγιάνι

Στο θέμα των ΜΚΟ και στις μεταναστευτικές ροές προς την Κάτω Ιταλία αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο, ανησυχητικό, την ημέρα κατά την οποία γίνεται μια πρόταση στο Συμβούλιο της ΕΕ, να φτάνουν όλα αυτά τα πλοία. Πρόκειται για σύμπτωση; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;», διερωτάται ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας. «Υπάρχουν συμφέροντα εκλογικού χαρακτήρα; ‘Αλλου είδους; Δεν γίνεται, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως κάποιοι θέλουν να παρεμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας; Είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη», προσθέτει.

«Η παροχή βοήθειας στην θάλασσα είναι κάτι το ιερό, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτούνται πλοία των ΜΚΟ»

Σύμφωνα με τον Ταγιάνι, «η παροχή βοήθειας στην θάλασσα είναι κάτι το ιερό, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτούνται πλοία των ΜΚΟ που πηγαίνουν να παίρνουν τους μετανάστες και, στην συνέχεια, τους φέρνουν στην Ιταλία».

Ο Ιταλός υπουργός δηλώνει στην La Repubblica ότι «αν είναι επιθυμητή αυτή η διαδικασία, τότε οι μετανάστες που περισυλλέγονται από ένα πλοίο ΜΚΟ θα πρέπει να μεταφέρονται και στην χώρα της οποίας το πλοίο φέρει την σημαία».

Παραμένει η διαφωνία με τη Γερμανία

Ο Ταγιάνι, απαντώντας σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας, θέτει παράλληλα το ερώτημα: «το θέμα είναι να σώζονται οι μετανάστες, ή να αποφεύγεται να φτάνουν στην Γερμανία;»

Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει ότι με την Γερμανία «παραμένει αυτή η διαφωνία, αλλά πάντα στα πλαίσια μιας παλαιάς σχέσης φιλίας μεταξύ των χωρών και, φυσικά, η Ιταλία συμφωνεί στο ότι τώρα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση, στο ότι πρέπει να συνεργαστούμε».

«Πρέπει να παρέμβουμε σε ό,τι αφορά τους μετανάστες, να ελέγξουμε ποιός δικαιούται να του χορηγηθεί άσυλο. Αλλά θεωρώ ότι η πολιτική αυτή της αστυνόμευσης δεν αποτελεί μακροπρόθεσμα λύση», καταλήγει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024