Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντόνιο Ταγιάνι: Ελλάδα και Ιταλία έθεσαν πολύ δυναμικά το θέμα του μεταναστευτικού

Αντόνιο Ταγιάνι: Ελλάδα και Ιταλία έθεσαν πολύ δυναμικά το θέμα του μεταναστευτικού

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ζητά ευρωπαϊκή επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, αναφέρθηκε στην κοινή πρόκληση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού που αντιμετωπίζουν η Ιταλία και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας δήλωσε:

«Η Μεσόγειος είναι βασικής σημασίας, στο σύνολό της. Είναι η θάλασσα που βρέχει τις ελληνικές ακτές, τις ιταλικές, αλλά και εκείνες της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα και η Ιταλία έθεσαν με πολύ δυναμικό τρόπο το θέμα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Είναι οι χώρες που εκτίθενται περισσότερο στα κύματα παράτυπης μετανάστευσης.

«Επιθυμούμε να υπάρξουν ευρωπαϊκές λύσεις»

Δεν είναι πάντα δυνατόν να υποδεχόμαστε όλους όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Διότι αν δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας από άλλες χώρες, οι άνθρωποι αυτοί, κάποιες φορές μένουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Ενώ στην πραγματικότητα, και με τους επιζήσαντες του ναυαγίου στην Καλαβρία, διαπιστώσαμε ότι θέλουν να μεταβούν σε βορειοευρωπαϊκά κράτη. Θέσαμε το μεταναστευτικό και το προσφυγικό και στόχος μας είναι να πετύχουμε κοινές λύσεις και μια μακρόπνοη στρατηγική.

Όσο για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, επιθυμούμε να υπάρξουν ευρωπαϊκές λύσεις, με πρωτοβουλίες που να ευνοούν την νόμιμη μετανάστευση, αλλά οι οποίες να αποτρέπουν τις παράνομες ροές».

«Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρέπει να αποτελέσουν κύριο θέμα στην ευρωπαϊκή ατζέντα»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του είναι να σταματήσουν οι επιβιβάσεις μεταναστών σε πλεούμενα διακινητών και ότι «Ιταλία και Ελλάδα, από μόνες τους, δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος του όλου αυτού φαινομένου».

Σύμφωνα με τον Αντόνιο Ταγιάνι, το μεταναστευτικό και «το προσφυγικό πρέπει να αποτελέσουν κύριο θέμα στην ευρωπαϊκή ατζέντα για όλες τις χώρες μέλη, από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι την Γερμανία». Υπογράμμισε δε, ότι «η ισπανική εκ περιτροπής προεδρία στην ΕΕ, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, αλλά και την πορεία ένταξης, στην Ένωση, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024