Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναζητείται νέος ρόλος για τον Πολάκη

Αναζητείται νέος ρόλος για τον Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης οργανώνει τη διάταξη του κόμματος και άμεσα θα τοποθετήσει τους τομεάρχες του, ωστόσο προς το παρόν μετράει τις υπαρκτές αντιδράσεις για τον «αψύ Σφακιανό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις τρέχουσες ημέρες μοιάζει να κινείται σε πολλά επίπεδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης οργανώνει τη διάταξη του κόμματος και άμεσα θα τοποθετήσει τους τομεάρχες του, τη «σκιώδη του κυβέρνηση», στη στρατηγική του εγγράφεται πως θα πηγαίνει συχνά στη Βουλή ενεργοποιώντας περισσότερο το προεδρείο της ΚΟ.

Προχθές έκανε συσκέψεις με τον Σωκράτη Φάμελλο, συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη και είχε και σύσκεψη με τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη, πρώην αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπου θέλει να δώσει έμφαση ο νέος πρόεδρος).

Παράλληλα θέλει να συνεχίσει τη δική του αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία – πήγε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα. Στα «κενά» των άμεσων ρόλων έχει μείνει αυτό του Παύλου Πολάκη και μέχρι τώρα το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας στη θέση ενός συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου. Γιατί όμως αργεί να ανακοινώσει τον ρόλο του Σφακιανού;

«Ασκεί το προεδρικό του δικαίωμα», λέει άνθρωπος που ξέρει το σημερινό νέο τοπίο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και συμπληρώνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης μετράει τις υπαρκτές αντιδράσεις για τον Πολάκη και θέλει όσο πιο ανώδυνα να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του. Μόλις προχθές ο Πολάκης επιτέθηκε μέσω fb στον Γρηγόρη Γεροτζιάφα που αποχώρησε από το θινκ τανκ του ΣΥΡΙΖΑ, μια κόντρα πάντως που κρατούσε από την εποχή της πανδημίας.

Κοτζιάς σε ρόλο συμβούλου

Ενα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να έχει ήδη σοβαρό δίαυλο με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και μάλιστα με ρόλο κεντρικά συμβουλευτικό ήδη και ενόψει του ταξιδιού του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο. Σε πολλούς δεν πέρασε απαρατήρητο πως κατά την πρόσφατη επικοινωνία του Κασσελάκη με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη για  επανεκκίνηση των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά (γραμμή και Κοτζιά).

Βολές Σκουρλέτη σε Τσίπρα

Την Τετάρτη συνεχίστηκαν και οι εσωκομματικές βολές κατά της νέας ηγεσίας. Αυτή τη φορά από τον Πάνο Σκουρλέτη (Real fm) στην πραγματικότητα και με βλέμμα στον Τσίπρα («υιοθετήθηκε μια παλιά συνταγή αναζήτησης εσωτερικών εχθρών»). Ο Σκουρλέτης έκανε λόγο για υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε πως ο Κασσελάκης είναι το «κερασάκι στην τούρτα» σε αυτή την κρίση αλλά και πως λειτούργησε αντικαταστατικά στις αλλαγές προσώπων στα όργανα.

Αμετάβλητο το πολιτικό σκηνικό

Πάντως, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση (της εταιρείας Opinion Poll για το Action 24) μετά τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό σκηνικό δείχνει αμετάβλητο. Αν και το 47,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση για την εκλογή Κασσελάκη, η πλειοψηφία δεν αποκλείει τη διάσπαση, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα άλλα κόμματα. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3% και το ΚΚΕ 8,7%.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024