Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει πολιτική από την κοινωνία

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει πολιτική από την κοινωνία

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το βίντεο που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης για την «παραγωγή πολιτικής».

Για «αποφόρτιση και προετοιμασία» ενόψει της επόμενης εβδομάδας βρίσκεται στις Σπέτσες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, αναφέρθηκε και στο βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα και το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, υποστηρίζοντας ότι σκοπός του ήταν να θέσει το ζήτημα της «παραγωγής πολιτικής».

«Θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Εκλέχθηκε λέγοντας ότι το κόμμα μας θα γίνει ένα κόμμα από τα μέλη για τα μέλη. Ο λαός είναι σοφός, ξέρει τι προβλήματα έχει και τι λύση χρειάζεται» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις ακούσει τις λύσεις αυτές και θα τις κάνει προτάσεις νόμου. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης φοβήθηκε ξαφνικά από αυτήν τη μορφή παραγωγής πολιτικής, λέει πολλά».

«Λέει ότι φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του, να έχει την πολιτική ο λαός στα χέρια του, νομίζουν ότι οι κλειστοί διάδρομοι μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του λαού. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα ανέφερε στο βίντεο.

«Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία. Όλα τα στελέχη θα βάλουν τις προσπάθειές τους, τον χρόνο τους, θα αφιερώσουν την καρδιά τους στο να μπορέσουν να το ενθαρρύνουν και να το πραγματώσουν αυτό» συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξανά στς πληγείσες περιοχές

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί ξανά στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

«Σκοπεύω να πάω στις πληγείσες περιοχές, όπως το έχω ήδη δηλώσει, αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτό το οποίο προσβάλει τη Δημοκρατία, δεν είναι η μορφή παραγωγής πολιτικής που εμείς θα εφαρμόσουμε από εδώ και πέρα» τόνισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης για τις αλλαγές σε ανεξάρτητες Αρχές που πέρασαν χθες στη Βουλή. «Αυτό που προσβάλει στη Δημοκρατία είναι αυτό το οποίο γίνεται αυτήν την στιγμή, χωρίς διαβούλευση, χωρίς συνεννόηση, που πάνε να αλλάξουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ, πάνε να αλλάξουν δηλαδή τη σύνθεση μιας ανεξάρτητης Αρχής την οποία την έχουν πολιορκήσει εδώ και μήνες με τον κ. Ράμμο και βάζουν μέσα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι χωρίς συνεννόηση, με την ακροδεξιά» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

«Ο κόσμος του κέντρου το εγκρίνει αυτό; Ρωτάω τον κόσμο του κέντρου. Σας ικανοποιεί ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει τη δομή μιας ανεξάρτητης Αρχής με λίγες ψήφους από την ακροδεξιά; Λίγες ψήφοι από την ακροδεξιά καθορίζουν μια ανεξάρτητη Αρχή; Ικανοποιεί αυτό τον κόσμο του κέντρου; Να σκεφτούμε όλοι τις αποφάσεις μας, υπάρχει μια καλύτερη λύση και αυτή θα είναι η δημοκρατική λύση της δημοκρατικής παράταξης που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024