Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Μίλησε για «σύγχρονη πατριωτική αριστερά» - «Βεβαίως και είμαι αριστερός»

Στέφανος Κασσελάκης: Μίλησε για «σύγχρονη πατριωτική αριστερά» – «Βεβαίως και είμαι αριστερός»

Για τις πλημμύρες, τον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον του κόμματος, την οικονομία και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εκλογή του ως πρόεδρος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε κριτική στην κυβέρνηση και στην αυτοδιοίκηση στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι θα πάει στρατό σύντομα και, μάλιστα, θέλει να υπηρετήσει σε ακριτικό νησί

«Ο μηχανισμός της ΝΔ απέτυχε (…) Πρέπει να γίνει απορρόφηση των πόρων για να γίνουν έργα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία έκανε γνωστό ότι θα πάει σύντομα στον Βόλο που έχει πληγεί σημαντικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Για τη μη παρουσία του στη Βουλή

«Όχι, δεν είναι πρόβλημα. Προφανώς υπάρχει ταλέντο σε όλους τους Έλληνες και ο λαός έχει τη δική του κρίση. Είναι και μια ανακούφιση για εμένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τόσο το έργο που πρέπει να έχουμε έναν πραγματικό επιστήμονα. Να είμαι έξω στην κοινωνία και να φέρουμε τη δική μας ΚΟ από τους κλειστούς διαδρόμους της Βουλής μέσα στην κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Όσοι μιλούν για τοξικότητα είναι οι ίδιοι τοξικοί», αναφερόμενος στη ΝΔ.

Αυτή που πρέπει να γίνει είναι ότι χρειάζεται να βγει «μπροστά η σύγχρονη πατριωτική αριστερά».

Σε ερώτηση για το αν είναι αριστερός είπε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο. Βεβαίως και είμαι αριστερός.

Το να είσαι αριστερός είναι αξιακός κώδικας και πολιτική. Πυξίδα μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος», ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Μακρόνησο.

«Πρέπει να έχουμε κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι νοοτροπίες μπορεί να είναι νέες και παλιές. Χρειαζόμαστε νέες νοοτροπίες», δεν έχει να κάνει με τις ηλικίες, τόνισε.

«Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Το κόμμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», «είμαι ο υπηρέτης του κόμματος», είπε ο κ. Κασσελάκης για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και είπε ότι δεν έχει στο μυαλό του τη διάσπαση του κόμματος.

Για τα Πανεπιστήμια

«Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Έχω πάει κι εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε…», απάντησε σε ερώτηση για τα Πανεπιστήμια.

Ενάντια στην απλή αναλογική

«Είναι πολλοί λόγοι που ένα κόμμα έχασε τη μισή του δύναμη. Εγώ δεν πιστεύω στην απλή αναλογική… Η παράταξη δεν πρέπει μόνο να είναι ενωμένη αλλά να μεγεθυνθεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Θέλω ο νέος κόσμος να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Αλαζονεία»

«Θα σεβαστώ το καταστατικό», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τα μέλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν. Να μην είναι μια διαδικασία από τη Βουλή και τους φορείς που καθορίζει την πολιτική του κόμματος… Τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Προβλήματα που τα μαθαίνουμε από την κοινωνία όχι να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις. Αυτό είναι αλαζονεία», επισήμανε.

Για τον Νίκο Φίλη και τα στελέχη του κόμματος που του επιτέθηκαν

«Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση. Έχω ζητήσει δύο φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα», τόνισε ο κύριος Κασσελάκης.

Για την οικονομία και την ακρίβεια

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στις πληγείσες περιοχές», έτσι ώστε να δούμε αν δουλεύει αυτό το μέτρο.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει αυξήσεις από το 2010», «η επενδυτική βαθμίδα έγινε στους ώμους του πολίτη», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος επέμεινε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που αποδομήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου των Μνημονίων, ενώ έκανε επαινετική αναφορά στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το πώς κινήθηκαν σε αυτόν τον τομέα, όπως και στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η κοινωνία αλλάζει από τα κάτω προς τα πάνω», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τους νέους», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον φορολογία», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα ελληνοτουρκικά

«Ο διάλογος είναι ευπρόσδεκτος», είπε ο κ. Κασσελάκης για τα ελληνοτουρκικά.

«Χάγη μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ως «κόκκινη γραμμή» την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Είναι τιμή μου που θα πάω» στρατό, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Τέλος, σημείωσε ότι αν γίνεται θα ήθελε να υπηρετήσει σε ακριτικό νησί.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024