Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το σχόλιο του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και τις «αλληλοαναιρούμενες» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών

Για «κρυφή ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας, «που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά» κάνει λόγο ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο της αλλαγής των φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται, μάλιστα, στις «αλληλοαναιρούμενες» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, επικαλούμενος τις σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, καθώς ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «στο πλαίσιο μίας συζήτησης, ειπώθηκε μία άποψη που απέχει πλήρως από την οικονομική πολιτική που συνολικά η κυβέρνηση εφαρμόζει».

«Ο άδικος χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος, με τις ευθύνες της κυβέρνησης διευρύνει τις ανισότητες και υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό»

«Οι αντικρουόμενες πολιτικές της Νέα Δημοκρατίας αλλά και δηλώσεις των κ.κ. Θεοχάρη – Μαρινάκη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αναδεικνύουν την κρυφή ατζέντα της, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ενδιαφέρον της ΝΔ επικεντρώνεται σε προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων»

Όπως σημειώνει, «μεταξύ άλλων, είχαμε ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία για το περιεχόμενο της σχετικής μελέτης που ανέθεσε στο ΙΟΒΕ, αλλά απάντηση δεν πήραμε ούτε εμείς ούτε οι θεσμικοί τους φορείς».

«Επίσης, είχαμε ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία», προσθέτει, «τι συμβαίνει με την καθυστέρηση της διασύνδεσης των POS με την ΑΑΔΕ και τότε δεν πήραμε απάντηση».

Και υπογραμμίζει ότι «το μέγεθος της φοροδιαφυγής και ο άδικος χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος, που με τις ευθύνες της κυβέρνησης διευρύνει τις ανισότητες και υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό, δεν αντιμετωπίζονται χωρίς σοβαρό διάλογο και προτάσεις».

«Όπως, όμως, αποδεικνύεται από τον τρόπο που μέχρι σήμερα νομοθετεί η Νέα Δημοκρατία, το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στις προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024