Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ξενοφοβικό παραλήρημα της Σουέλα Μπρέιβερμαν προδίδει τις ηγετικές της φιλοδοξίες 

Το ξενοφοβικό παραλήρημα της Σουέλα Μπρέιβερμαν προδίδει τις ηγετικές της φιλοδοξίες 

«Δεν θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε ένα σύστημα ασύλου εάν, στην πραγματικότητα, το να είσαι απλώς ομοφυλόφιλος ή γυναίκα... αρκεί για να δικαιούστε προστασία», δήλωσε η Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν είναι από τους ανθρώπους, που σε ένα μολυσμένο δάκτυλο δεν θα έδινε αντιβιοτικά, αλλά θα πρότεινε τον άμεσο ακρωτηριασμό του.  Με απλά λόγια είναι σκληρή, προκλητική και προσηλωμένη στον στόχο της να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Θέλει, δηλαδή, να εξασφαλίσει ότι θα επικρατήσει στην κούρσα για την αρχηγία του Συντηρητικού κόμματος και θα καταφέρει να κερδίσει και πάλι την πρωθυπουργία μετά από μια 4ετία, που όλες οι δημοσκοπήσεις πιστώνουν στον Κιρ Στάρμερ των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου στις εκλογές του 2024.Και επειδή το γοργόν και χάριν έχει, η σημερινή υπουργός Εσωτερικών του μεγαλύτερου νησιού της Ευρώπης κατάφερε με μια εμπρηστική δήλωση της στο πλαίσιο ομιλίας της με θέμα την παράνομη μετανάστευση στο American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον, όχι μόνο  να προκαλέσει την αντίδραση του ΟΗΕ αλλά και να μάθουν οι πάντες το όνομα της.

«Ο φόβος μήπως σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή ή ανελεύθερο»

Συγκεκριμένα, η Σου-Έλεν Κασιάνα Μπρέιβερμαν, όπως είναι ολόκληρο το όνομα της με γονείς κονκανικής και ταμιλικής καταγωγής, είπε ότι «όπου διώκονται άτομα, είναι σωστό να προσφέρουμε καταφύγιο. Αλλά αν δεν θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε ένα σύστημα ασύλου εάν, στην πραγματικότητα, το να είσαι απλώς ομοφυλόφιλος ή γυναίκα και να φοβάσαι τις διακρίσεις στη χώρα καταγωγής σου αρκεί για να δικαιούστε προστασία».

Και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω επιχειρηματολογώντας ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε να μεταρρυθμίσει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του 1951 και την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ΕΔΔΑ), επειδή πρώτον είναι πολύ δύσκολο να επαναδιαπραγματευθούν αυτά τα μέσα και δεύτερο κάτι πολύ πιο κυνικό. «Ο φόβος μήπως σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή ή ανελεύθερο. Οποιαδήποτε απόπειρα μεταρρύθμισης της σύμβασης για τους πρόσφυγες θα σας δει να δυσφημίζεστε ότι είστε κατά των προσφύγων».

Μετανάστες φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Κανάλι της Μάγχης

Σχολιάζοντας σχετικά ο Independent έγραψε ότι η Σουέλα Μπρέιβερμαν δεν μπορεί πια να συγκρατήσει τις ηγετικές της φιλοδοξίες, και ότι ίσως ο καλύτερος τίτλος για την προαναφερόμενη ομιλία της θα ήταν «Γιατί θα Είμαι η Κατάλληλη Υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος την Επόμενη Φορά». Και μπορεί στην τελευταία κούρσα για την αρχηγία των Τόρις να τερμάτισε έκτη, είναι σίγουρη ότι μετά από μια ήττα το Συντηρητικό κόμμα θα αρχίσει να ψάχνει νέο ηγέτη και ίσως καταλήξει στα δικά της χέρια.

«Ένα αεροπλάνο να απογειώνεται για τη Ρουάντα»

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουέλα Μπρέιβερμαν γεμίζει πρωτοσέλιδα και προκαλεί αντιδράσεις.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε πει ότι ο στόχος της επίτευξης της ουδετερότητας του άνθρακα ως το 2050 δεν πρέπει «να χρεοκοπήσει τους Βρετανούς», ενώ τον περασμένο Μάιο είχε φέρει σε εξαιρτικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, όταν αποκαλύφθηκε ότι ζήτησε «προνομική μεταχείριση» για να μην χάσει το δίπλωμα λόγω παράβασης.

Το μεγαλύτερο ατόπημα της, ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει η δήλωση της «θα ήθελα πολύ να (δω) ένα πρωτοσέλιδο της The Telegraph με ένα αεροπλάνο να απογειώνεται για τη Ρουάντα» αναφερόμενη στις προσπάθειες της να απελάσει μαζικά αιτούντες άσυλο προς το έθνος της Κεντρικής Αφρικής.«Αυτό είναι το όνειρο μου, Αυτή είναι η εμμονή μου», είχε δηλώσει τότε και ο νοών νοείτω…

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024