Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κίνηση-ματ του Βαγγέλη Μαρινάκη θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους

Η κίνηση-ματ του Βαγγέλη Μαρινάκη θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Τάκη Μπαλτάκο είχε timing ιδανικό. Είχε όμως και όλα τα βήματα «κανονικότητας» που απαιτούνται με θέα στον επόμενο αρχιδιαιτητή.

Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον Τάκη Μπαλτάκο, την ΕΠΟ και τις φήμες που δίνουν και παίρνουν από το Σάββατο το πρωί αναφορικά με την άδεια καρέκλα του Στιβ Μπένετ. Η αποψινή επιστολή του προέδρου της Super League προέκυψε σε timing ιδανικό. Και κυρίως: περιγράφοντας όλα εκείνα τα βήματα κανονικότητας προκειμένου η αποχώρηση του Άγγλου να μην αποδειχθεί τελικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μεγαλύτερο πρόβλημα από την παρουσία του.

Τι λέει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον πρόεδρο και τους «αξιωματούχους» της ΕΠΟ που όπως φαίνεται έχουν κατά νου να αναλάβουν προσωπικά την υπόθεση (εξ ου και η αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου); Πως αν η διαδικασία για την αντικατάσταση του Μπένετ δεν γίνει ουσιαστικά από την UEFA, δεν είναι εναρμονισμένη με την ολιστική μελέτη και αν τέλος πάντων δεν πληροί προδιαγραφές και προϋποθέσεις ταιριαστές με την περίσταση ενός πρωταθλήματος που μόλις άρχισε, τότε αυτό καλύτερα να μην επιστρέψει μετά την διακοπή που έρχεται στις 8 Οκτώβρη.

Θα βάλει η Ομοσπονδία και αυτό το «τρόπαιο» στο ράφι της;

Και εδώ είναι το «κλειδί». Διότι σε αυτά τα βήματα που παραθέτει ο πρόεδρος της Super League δεν μπορεί να διαφωνεί κανείς. Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξένο αρχιδιαιτητή αλλά και δύο ξένους αξιωματούχους γύρω του. Η UEFA προφανώς μετά την παραίτηση Μπένετ, μπορεί να προτείνει ικανά στελέχη με ισχυρά βιογραφικά που δεν θα λένε έπειτα από ένα μήνα «δεν μπορώ να φέρω ξένους διαιτητές» όπως ο Άγγλος. Και οι σκιές που εδώ και έναν χρόνο επιμένουν πως ο Μπένετ ήταν «μπροστινός» σε μια ΚΕΔ που τους ορισμούς τους έκανε ο Σταύρος Μάνταλος τον οποίο κάποιοι προορίζουν για «αντί-Μπένετ μέχρι νεοτέρας», θα μπουν στη ντουλάπα. Η υπόθεση είναι σοβαρή. Και πρέπει να λυθεί άμεσα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν μπορεί να επιλέξει αρχιδιαιτητή

Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν μπορεί να επιλέξει αρχιδιαιτητή γιατί απέτυχε στην προσωπική επιλογή του Στιβ Μπένετ και γιατί ο Άγγλος τον «κάρφωσε» φεύγοντας μιλώντας δημόσια για παρεμβάσεις στο έργο του από τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ δηλαδή, δεν έχουν δουλειά αλλά και καμία ειδίκευση προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία. Και ο μόνος μηχανισμός που μπορεί θεσμικά να απευθυνθεί στην UEFA ώστε να αναλάβει αυτή τη δουλειά, είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Super League, αλλά και εκπρόσωποι των τεσσάρων «μεγάλων». Όλοι γύρω από το τραπέζι.

Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, και όχι κάποιος που οι αποφάσεις του θα ρίχνουν κάθε τρεις και λίγο νερό στο μύλο της απαξίωσης και της τοξικότητας. Κάθε άλλος δρόμος πλην του αυτονόητου θα βάλει «φωτιά» σε ένα πρωτάθλημα που όπως φαίνεται μπορούν να το διεκδικήσουν και οι τέσσερις ομάδες. Οι ίδιες που συμμετέχουν στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης. Και θα είναι δρόμος που… συναντάται με μια έρευνα που πρέπει κάποια στιγμή να δώσει ένα αποτέλεσμα: Διότι αν ο Στιβ Μπένετ, επιμένει πως δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο του εξ ου και παραιτήθηκε τότε θα πρέπει και εκείνος που ενορχήστρωσε αυτές τις παρεμβάσεις να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του…

Αν κάποιος διαφωνεί; Δεν θα σηκώσει το χέρι του. Θα δείξει όμως σε κοινή θέα πια τις προθέσεις του. Και αυτή τη φορά θα πρέπει να το κάνει με την UEFA απέναντι του…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024