Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Ήρθε για τον γάμο της φίλης της και διαγνώστηκε με καρκίνο

Κρήτη: Ήρθε για τον γάμο της φίλης της και διαγνώστηκε με καρκίνο

H 43χρονη Sandra Gutierrez όχι μόνο στο γάμο της φίλης της δεν πρόλαβε να πάει, αλλά βρέθηκε να νοσηλεύεται

Διαφορετική τροπή πήρε το ταξίδι για μία 43χρονη Αμερικανίδα η οποία είχε φτάσει στην Κρήτη πριν από εβδομάδες προκειμένου να παραστεί στο γάμο φίλη της καθώς διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και νοσηλεύεται ακόμη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Όταν ξεκινούσε για διακοπές στα τέλη του Αυγούστου από την Αμερική για την Κρήτη, συνδυάζοντας μερικές μέρες ξεκούρασης αλλά και επίσκεψης σε αρχαιολογικά μνημεία με ένα γάμο φίλης της στο νησί, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα μήνα μετά, όχι θα εξακολουθούσε να είναι στην Κρήτη, αλλά και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και μάλιστα με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Σύμφωνα με το neakriti, η 43χρονη Sandra Gutierrez όχι μόνο στο γάμο της φίλης της δεν πρόλαβε να πάει, αλλά βρέθηκε να νοσηλεύεται, και με τους γιατρούς να εκφράζουν με βεβαιότητα ότι η κατάστασή της δεν επιδέχεται οποιασδήποτε ασφαλούς μετακίνησης.

Η διάγνωση της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας έγινε λίγο μετά την άφιξή της στην Κρήτη όπου διαπίστωσε ότι έφερε πάνω της μελανιές. Σε μια τυπική εξέταση αίματος που έκανε, διεγνώστη με αυτή τη μορφή καρκίνου και η εισαγωγή και παραμονή στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη. «Το συγκλονιστικό που μου είπαν, ήταν ότι δεν μπορώ να φύγω καθόλου. Μου είπαν δεν μπορείς να φύγεις γιατί θα αιμορραγήσεις. Δεν μπορείς να πας ούτε στην Αθήνα αυτή τη στιγμή», αναφέρει.

Η παραμονή της με βάση την κατάστασή της όπως η ίδια λέει, υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη. «Κινούμε προς τη σωστή κατεύθυνση και αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό,τι ένιωθα».

Σε αντίθεση πάντως με πολλά από τα συστήματα υγείας σε ευρωπαϊκές και μη χώρες, στην Ελλάδα ο ασθενής νοσηλεύεται και απολαμβάνει ιατρικών υπηρεσιών ανεξάρτητα από το  αν είναι ασφαλισμένος ή όχι.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατριανάκος στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, οι αλλοδαποί ασθενείς και ανθρώπου που χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες ενώ βρίσκονται σε διακοπές, είναι συχνό φαινόμενο, κάτι που όπως τόνισε φέρνει στην επιφάνεια για έναν επιπλέον λόγο, την ανάγκη στήριξης των νοσοκομείων που επιτελούν ένα τέτοιο έργο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024