Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Elias: Εφιαλτική νύχτα - Πνίγεται ξανά η Θεσσαλία -  Έτοιμος να σπάσει ο Σπερχειός

Κακοκαιρία Elias: Εφιαλτική νύχτα – Πνίγεται ξανά η Θεσσαλία – Έτοιμος να σπάσει ο Σπερχειός

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ ο Σπερχειός είναι έτοιμος να σπάσει στη Φθιώτιδα. Μπαράζ εκκενώσεων σε όλη τη Θεσσαλία.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Σοφιάδα Δομοκού και Πετρίλια Αργιθέας, ο Αμπελώνας Παλαμά, καθώς και οι περιοχές Αχίλλειο, Αρμένι, Νίκη, Κάμπος, Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός στη Λάρισα.

Επίσης, μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι περιοχές Λευκή, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα ενώ λίγο αργότερα έκλεισε η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου.

Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που εξέτασαν το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, είχε εκκενωθεί το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ.

Αγωνία υπάρχει για τις ήδη πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για την Πέμπτη 28/9 αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε την Τετάρτη και η πολύπαθη βόρεια Εύβοια, η οποία ακόμα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν στην Εύβοια με τις εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Βόλου ειδοποιήθηκαν από το 112 ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ενώ ο Κραυσίδωνας έσπασε ξανά. Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην περιοχή είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Live όλες οι εξελίξεις στο in

02:44 Συγκλονιστικά βίντεο από τον Βόλο

Απίστευτες εικόνες από τον Βόλο, όπου οι δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

02:24 Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία «Elias».

Παράλληλα στον Βόλο έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας στον Βόλο

  • Ειδικότερα, στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer.
  • Στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα.
  • Στα Τρίκαλα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και στη Φθιώτιδα 130 πυροσβέστες με 28 οχήματα.
  • Στην Εύβοια επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και η 7η ΕΜΑΚ με λέμβους και 1 άρμα αλλά και η 7η ΕΜΟΔΕ.

02:05 Στον Βόλο δένουν τα αυτοκίνητα για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά

Κάτοικοι στον Βόλο δένουν τα αυτοκίνητά τους για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Δείτε το βίντεο στο Twitter

01:49 Έκλεισε η παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ.θ. 08+140) έως τα όρια ν. Λάρισας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ.θ. 33+640).

01:34Ήχησαν οι καμπάνες στην Αγριά Βόλου

Απελπιστική η κατάσταση στην Αγριά του Βόλου, όπου αργά το βράδυ της Πέμπτης ήχησαν οι καμπάνες για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τις πλημμύρες.

01:15 Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Αχίλλειο

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι κάτοικοι του χωριού Αχίλλειου έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προς Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

00: 55 Οι 7 πληγές του Φαραώ βρήκαν τη Μαγνησία λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, που επλήγη ήδη με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως η Μαγνησία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν… Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!» τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

00:35 Η επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι: «Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)».

Πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην πόλη του Βόλου.

00:29 Ο Αχιλλέας Μπέος εγκλωβίστηκε στον πλημμυρισμένο Βόλο

Μέσα στο αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

00:17 Εκκενώνονται τέσσερα χωριά στην Καρδίτσα

Οι κάτοικοι στις περιοχές Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα καλούνται να απομακρυνθούν προς την Ιτέα Φωκίδας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

00:13 Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί στον Βόλο

Σε περισσότερους από 300 απεγκλωβισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, που πλήττεται από την κακοκαιρία Elias, έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

00:05 Πλημμύρισε το Νοσοκομείο του Βόλου

Τα υπόγεια του Νοσοκομείου Βόλου έχουν γεμίσει με νερά, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

00:01 Το 80% του Βόλου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι

Το 80% της πόλης του Βόλου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ σε πολλές περιοχές δεν έχουν νερό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

23:53 Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στην Αγριά Βόλου

23:40 Κλειστό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την Πέμπτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μαγνησίας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου στην πόλη του Βόλου την Πέμπτη 28/09/2023.

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται».

23:31 Εκκενώνονται άλλα εννιά χωριά

Να απομακρυνθούν προς τα Φάρσαλα καλούνται οι κάτοικοι στις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός.

23:21 Αυτοκίνητα παρασέρνονται από τα νερά στον Βόλο

Οδηγοί στον Βόλο βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παρασέρνονται από τα νερά χωρίς να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε.

23:12 Ήχησε και πάλι το 112 στη Λάρισα

Εκκενώνεται ο οικισμός Κάμπος. Οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν προς τη Λάρισα.

23:06 Κεραυνός φαίνεται να χτυπάει πλοίο στο λιμάνι του Βόλου

23:00 Εκκενώνονται Αρμένι και Νίκη στη Λάρισα

Οι περιοχές Αρμένι και Νίκη εκκενώνονται. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου.

22:54 Κλειστά τα σχολεία στον Παλαμά μέχρι την Παρασκευή

Την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 για την ασφάλεια των μαθητών και πολιτών, αποφάσισε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

22:42 «Γύρνα πίσω» – Σοκαριστικό βίντεο

22:31 «Πνίγεται» πάλι ο πολύπαθος Παλαμάς – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Ανησυχία υπάρχει για την περιοχή του Παλαμά, ενώ οι κάτοικοι πήραν μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Ανακοίνωση έχει εκδώσει και ο Δήμος Παλαμά, με οδηγίες εκκένωσης της περιοχής.

22:29 Τεράστιες ποσότητες νερού ξεχύνονται από τον λόφο της Γορίτσας

Τεράστιες ποσότητες νερού ξεχύνονται από τον λόφο της Γορίτσας στον παραλιακό δρόμο από τον Βόλο προς την Αγριά. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

22:20 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Εξαιρούνται:

α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.

β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

22:11 Εκκενώνεται ο Αμπελώνας Παλαμά

Εκκενώνεται ο Αμπελώνας στον πολύπαθο Παλαμά, οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την Ιτέα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

22:00 Δραματική έκκληση Μπέου

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρών αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε», λέει on camera o Αχιλλέας Μπέος.

21:49 Προληπτικές εκκενώσεις χωριών στη Λάρισα

Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια και οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας εκκενώνονται προληπτικά λόγω της κακοκαιρίας Elias.

21:43 Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Βόλο

«Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Έκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας», γράφει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Βόλου.

21:30 Δείτε νέο βίντεο από τον Βόλο

21:21 Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του Βόλου

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ η νύχτα γίνεται μέρα από τους κεραυνούς, όπως μπορείτε δείτε στο παρακάτω βίντεο.

21:15 Εκκενώνονται Πετρίλια και Σοφιάδα

Οι κάτοικοι σε Πετρίλια και Σοφιάδα πήραν εντολή να απομακρυνθούν προς το Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

21:12 Έσπασε ο Κραυσίδωνας στον Βόλο – Πλημμυρίζουν σπίτια

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο, καθώς ο χείμαρρος Κραυσίδωνας υπερχείλισε, λόγω της κακοκαιρίας Elias, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21:10 Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει γρήγορα στον Βόλο

Σύμφωνα με το Meteo, η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει γρήγορα στον Βόλο, στην περιοχή του Τελωνείου και του Δημαρχείου.

21:07 Δείτε live εικόνα από τον Βόλο

Δείτε live εικόνα από την πόλη του Βόλου από την κάμερα του Meteolive εδώ.

Ανεβαίνει η στάθμη του νερού στον Βόλο.

21:02 Πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόλο

Ο Βόλος για άλλη μια φορά δοκιμάζεται από την κακοκαιρία, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από το 112.

21:00 Εγκλωβισμένη δημοσιογράφος λόγω κακοκαιρίας

Εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Βόλο, ενώ ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

20:57 Πλημμύρισε και πάλι η Μηλίνα στο Πήλιο

Ο «Ilias» χτύπησε τη Μηλίνα Πηλίου, όπως είχε κάνει και η κακοκαιρία Daniel.

20:45 Προετοιμασίες για την εκκένωση του χωριού Κόμμα

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που βρίσκονται σε ύψος από το έδαφος.

Εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν το απόγευμα της Τετάρτης τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.

Καθώς βρέχει ήδη σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του Σπερχειού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

20:40 Η λάσπη έφτασε στη θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας

Πολλά προβλήματα έχει ήδη δημιουργήσει στην Εύβοια η κακοκαιρία Elias. Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024