Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξερράγη αποφρακτικό και έπαθε σοβαρά εγκαύματα - «Κάηκε και η ψυχή μου»

Εξερράγη αποφρακτικό και έπαθε σοβαρά εγκαύματα – «Κάηκε και η ψυχή μου»

Η γυναίκα υποφέρει από μετατραυματικό στρες και εξακολουθεί να έχει εφιάλτες έναν χρόνο μετά το ατύχημα

Πολύ σοβαρά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού υπέστη μια 35χρονη, όταν το αποφρακτικό που χρησιμοποίησε για τον νεροχύτη, εξερράγη επάνω της.

Τα πόδια της, έναν χρόνο μετά το ατύχημα, παραμένουν γεμάτα με σημάδια και η καθημερινότητά της δύσκολη.

«Υποφέρω από πόνους, υποφέρω από μετατραυματικό στρες, χρειάζεται συχνά να αφήνω πίσω την οικογένεια και να μετακινούμαι για να κάνω θεραπείες για να αποκατασταθεί το δέρμα. Δυστυχώς ακόμα δεν κάνει να δει ο ήλιος τα πόδια μου, τα έχω καλυμμένα» λέει αρχικά η 35χρονη, μιλώντας στο Live News.

«Για να σηκωθώ το πρωί και να είμαι μαμά για τα παιδιά πρέπει να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ και είναι δύσκολο αν υπάρχει το μετατραυματικό στρες με εφιάλτες, με πράγματα που θυμίζουν το περιστατικό και τι έγινε».

Η παρουσία της στην κουζίνα είναι βάσανο γιατί εκεί, όπως λέει, έγινε το ατύχημα. Ακούει το νερό να τρέχει στους σωλήνες, βλέπει το νεροχύτη και θυμάται τα δευτερόλεπτα που της άλλαξαν τη ζωή.

«Έσβησε ο κόσμος, κάηκε και η ψυχή μου»

«Αυτό το υγρό δεν έκαψε μόνο τα πόδια μου, έκαψε και ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Ξέρω ότι  δεν θα είμαι η ίδια όπως πριν, αποδέχτηκα όμως το γεγονός και προσπαθώ να γίνω καλύτερη» συγκλονίζει η 35χρονη

Ο πόνος ήταν απίστευτος, «έσβησε» ο κόσμος, όπως λέει.

Η νεαρή κοπέλα έχει κινηθεί νομικά όμως, από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας της απαντούν ότι φταίει η ίδια που αγόρασε το συγκεκριμένο προϊόν.

«Ανεπίσημα η απάντηση που πήρα από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ήταν ότι εγώ έφταιγα που αγόρασα το προϊόν αυτό από το σούπερ μάρκετ. Είναι σαν να μου πέταξαν μία βόμβα στα πόδια μου και επειδή την πάτησα μου λένε ότι ευθύνεσαι εσύ» είπε.

Όπως δηλώνει, είχε ακολουθήσει όλες τις οδηγίες προσεκτικά. Άνοιξε τα ντουλάπια, φόρεσε γάντια. Ευτυχώς όπως λέει είχε απομακρύνει τα παιδιά της από την κουζίνα.

«Έχω την ελπίδα ότι θα μπορώ να ζω χωρίς μετατραυματικό στρες»

Όπως είπε, χρησιμοποίησε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονταν στη συσκευασία του αποφρακτικού και χρησιμοποίησε γάντια. Ωστόσο, όταν έριξε το υγρό στο νεροχύτη έγινε έκρηξη.

«Άκουσα ένα μεγάλο μπαμ και είδα με την άκρη του ματιού μου το υγρό να πετάγεται» περιγράφει.

Η γυναίκα ανέφερε πως βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης και ακολουθεί θεραπείες με κορτιζόνη, οι οποίες είναι επίπονες.

«Υπάρχει ένα μετατραυματικό στρες που με δυσκολεύει αρκετά στην καθημερινότητά μου. Κάποιοι γιατροί είπαν ότι είναι ένα μετατραυματικό στρες που ήρθε για να μείνει. Έχω την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορώ να ζω χωρίς αυτό».

«Έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου, έχω αγαπήσει τα νέα μου σημάδια. Κάποιες στιγμές είναι δύσκολες, όταν έχω πόνους ή όταν με χτυπάει το μετατραυματικό στρες» συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, η συσκευασία του αποφρακτικού υγρού δεν είχε προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η χρήση του.

«Η αρμόδια υπηρεσία επέτρεψε την κυκλοφορία του με τον όρο ότι προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ωστόσο ήταν διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα, τα οποία απευθύνονταν στον μέσο καταναλωτή» τόνισε.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024