Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: «Η πολιτεία είναι παρούσα στις πληγείσες περιοχές»

Αυγενάκης: «Η πολιτεία είναι παρούσα στις πληγείσες περιοχές»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει ξανά παρόμοια ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού εν καιρώ ειρήνης.

Από τον υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη έγινε η σημερινή ενημέρωση στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Στο πλευρό του κ. Αυγενάκη βρέθηκαν ο κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Θανάσης Μπαλάφας και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

«Οι συμπολίτες στις πληγείσες περιοχές να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η πολιτεία είναι παρούσα» ανέφερε αρχικά ο κ. Αυγενάκης, συμπληρώνοντας ότι για τη Θεσσαλία έχουν ενεργοποιηθεί κάθε εθνικός ή ευρωπαϊκός πόρος.

«Πετύχαμε την αποτροπή υγειονομικού κινδύνου από τα νεκρά ζώα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ξανά παρόμοια ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού εν καιρώ ειρήνης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βετσεκόβσκι θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

«Έχουμε συλλέξει και διαχειριστεί (ταφή ή αποτέφρωση) περίπου 70.000 νεκρά ζώα και περίπου 110.000 πτηνά, ενώ υπάρχουν ακόμη 13 μονάδες στις οποίες δεν έχει υπάρξει δυνατότητα προσέγγισης» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αναφορικά με το φυτικό κεφάλαιο έχουν υποβληθεί 18.226 δηλώσεις ζημιών ενώ για το ζωικό κεφάλαιο 1.352 δηλώσεις για νεκρά ζώα και 904 δηλώσεις μελλισσοσμίνη.

Παράταση της προθεσμίας για τον ΕΛΓΑ

Ο υπουργός έδωσε εντολή στον ΕΛΓΑ να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς για απώλεια φυτικής παραγωγής μέχρι και τη 13η Οκτωβρίου και για τις δηλώσεις για την απώλεια φυτικού κεφαλαίου, υποδομών και γεωργοτεχνικού εξοπλισμού μέχρι και την 20η Οκτωβρίου.

Δηλώσεις απώλειας ζωικού κεφαλαίου γίνονται δεκτές έως και την 30η Σεπτεμβρίου.

Η προκαταβολή των αποζημιώσεων για το ζωικό κεφάλαιο αναμένεται να καταβληθεί το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου, την ώρα που ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή θα εξαρτηθεί από το χρόνο ολοκλήρωσης των δηλώσεων από τους παραγωγούς.

«Θα καταβάλλουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον 100 εκατομμύρια για να καλύψουμε τις αποζημιώσεις» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024