Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας

Μια νέα κοινωνική δομή ολοκληρώνεται στο Δήμο Καλαμάτας.

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα και με την ολοκλήρωση των προσλήψεων του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, το Κέντρο να τεθεί σε λειτουργία.

Το ΚΗΦΗ πρόκειται να λειτουργήσει στο δημοτικό κτήριο επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση.

Τους σύγχρονους χώρους που θα φιλοξενήσουν τη νέα κοινωνική δομή του Δήμου Καλαμάτας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «τα θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής παραμένουν σε προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας».

Υποστήριξη ευπαθών ομάδων

Στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 : ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Οι δομές που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού σε κάθε Δήμο, έχουν αποδειχθεί μείζων σημασίας ειδικότερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Οι Δήμοι προσπαθούν να οργανώσουν διαρκώς τέτοιες δομές. Κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλα παρόμοια κέντρα και δομές δημιουργούν αίσθημα φροντίδας προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024