Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συκοφαντίες Ζαραλίκου κατά ασφαλιστικών, καταγγέλλει ο κλάδος

Συκοφαντίες Ζαραλίκου κατά ασφαλιστικών, καταγγέλλει ο κλάδος

Πέτρα του σκανδάλου βίντεο όπου εμφανίστηκε φορώντας μπλούζα «πνιγόμαστε με ασφάλεια»

Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Χριστόφορου Ζαραλίκου σε βίντεο του στο Youtube στην προσπάθεια του να αναφερθεί με δήθεν χιουμοριστικό τρόπο για τις ζημίες που υπέστησαν τα σπίτια από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία βάλλοντας κατά των ασφαλιστικών εταιρειών και τονίζοντας ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποζημιώνουν κατοικίες που ζημιώθηκαν από φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής».

Αν δεχτούμε ότι η σάτιρα πρέπει να έχει και κάποιο όριο σίγουρα ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, που εμφανίστηκε στο βίντεο του φορώντας μπλούζα «πνιγόμαστε με ασφάλεια», μόνο σάτιρα δεν έκανε, δυσφημώντας ολόκληρο τον ασφαλιστικό κλάδο και ειδικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Στο βίντεο του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεί τους ακολούθους του να δείξουν προσοχή στους αστερίσκους στα ασφαλιστικά συμβόλαια που υπογράφουν ενώ καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα λέγοντας πως όταν μία ασφαλιστική εταιρεία αναγκαστεί να αποζημιώσει πολλούς ταυτόχρονα πελάτες τότε είναι δεδομένο ότι θα πτωχεύσει!».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αναφορές του Ζαραλίκου προκάλεσαν την αντίδραση του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τα όσα είπε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γιατί όπως αναφέρουν:

  • Διασύρει και δυσφημίζει τον ασφαλιστικό κλάδο.
  • Διαστρεβλώνει σκοπίμως  τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.
  • Διακινεί μη αληθείς και εντελώς ανυπόστατες  πληροφορίες σε χιλιάδες ακολούθους του για τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης αναφέρουν:

«Παρουσιάζει έναν κλάδο οποίος προσφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και επαγγελματίες, ως απατεώνες και συστημικούς καιροσκόπους

Την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μία περίοδο όπου πολλές καταστροφές θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες προς όφελος της κοινωνίας, την στιγμή που η υφιστάμενη κυβέρνηση για πρώτη φορά ανοίγει τον φάκελο της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω διαφόρων ανακοινώσεων και μέτρων (έκπτωση ΕΝΦΙΑ λόγω ασφάλισης κατοικίας, συζήτηση για υποχρεωτικότητα ασφάλισης στις επιχειρήσεις κλπ.) αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς της, οι δήθεν «κωμικοί» και οι δήθεν «ειδικοί συνωμοσιολόγοι» για να προσελκύσουν κλικ και δημοσιότητα για προσωπικό όφελος, προκαλούν κακό όχι μόνο στον κλάδο αλλά εν τέλει και σε όλη τη κοινωνία, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά στρεβλή εικόνα της Ιδιωτικής Ασφάλισης προς τους καταναλωτές.

Ο Σ.Δ.Α.Ε καλεί τον εν λόγω κύριο να αποσύρει το συγκεκριμένο δυσφημιστικό video από το σύνολο των πλατφορμών που το έχει διακινήσει (tik tok, youtube) και παράλληλα προτρέπει και άλλους φορείς όπως η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων δυσφημιστικών αναρτήσεων».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024