Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο η λύση για το μεταναστευτικό»

«Ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο η λύση για το μεταναστευτικό»

Απίθανη τοποθέτηση της Ιταλίδας γερουσιαστή Μικαέλα Μπιανκοφιόρε που προτείνει να κατασκευαστεί νησί υποδοχής και αξιολόγησης των μεταναστών

Το πρόβλημα με το μεταναστευτικό ταλαιπωρεί τους πάντες. Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία σηκώνουν το μεγάλο βάρος στη Νότια Ευρώπη. Λύσεις; Για την ώρα δεν υπάρχουν. Ολοι έχουν την άποψή τους και προτείνουν λύσεις μάλλον ανέφικτες. Μια από αυτές άγγιξε τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και έγινε viral στην Ιταλία.

«Ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα!»

Αυτή είναι η λύση που προτείνει η Ιταλίδα γερουσιαστής Μικαέλα Μπιανκοφιόρε για τη μεταναστευτική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής La Verità, «Πες μου την αλήθεια»… ξεφούρνισε το απίθανο.

«Πρέπει να φέρουμε μια πραγματική λύση στο μεταναστευτικό φαινόμενο εμποδίζοντας τους παράνομους μετανάστες να φτάσουν στις ακτές μας που είναι, ας θυμηθούμε, τα σύνορα της Ευρώπης. Έχω τη δική μου ιδέα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Νομίζω ότι σε συμφωνία με την ΕΕ και τον ΟΗΕ, δεδομένης της αντίθεσης στη δίκαιη πρόταση Pomicino για hot spots στις αφρικανικές ακτές, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί αμέσως ένα τεχνητό νησί στη Μεσόγειο σε διεθνή ύδατα, ένα είδος pit stop σαν την περίπτωση του διαβόητου Rose Island, όπου είναι κόμβος υποδοχής και ασφάλειας, και ελέγχου για το αν έχουν το δικαίωμα να έρθουν στην Ευρώπη ή είναι παράνομοι μετανάστες», είπε δίχως να το πολυσκεφτεί η Μπιανκοφιόρε.

«Κάτι σαν αυτό που πρότεινε και η Ελλάδα, ένας ουδέτερος τόπος διεθνούς συνεργασίας στον οποίο, σε συνεργασία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό και άλλες ανθρωπιστικές ενώσεις, μπορούμε να φροντίσουμε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, να τους φέρουμε στη στεριά χωρίς να τους αφήσουμε να πνιγούν, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για ταυτοποίηση και αξιολόγηση του δικαιώματός τους να ζητήσουν και να λάβουν άσυλο», ανέφερε περαιτέρω.

«Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να επαναπατριστούν, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν. Αυτό θα αποτρέψει το δράμα της Λαμπεντούζας ή του Πόρτο Εμπέντοκλε ή άλλων παράκτιων περιοχών στη χώρα μας ή στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα κ.ο.κ.» , κατέληξε.

Τεχνητό νησί. Μάλιστα…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024