Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «αφρό» της Euroleague ο Μπραζντέικις (vids)

Στον «αφρό» της Euroleague ο Μπραζντέικις (vids)

Διαβάστε την λίστα την οποία δημιούργησε η Euroleague με τους 10 καλύτερους sophomores για τη φετινή σεζόν τις διοργάνωσης. Ποια θέση κατέχει ο Ίγκνας Μπραζντέικις του Ολυμπιακού.

Η Euroleague έφτιαξε μία λίστα με τους δέκα «sophomores», δηλαδή τους παίκτες θα διανύσουν την δεύτερη χρονιά τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ανάμεσα σε αυτούς ο Σίμε Ογελέγιε, ο Ντάριους Τόμπσον αλλά και ο Ίγκνας Μπραζντέικις. Η πιο πρόσφατη μεταγραφή του Ολυμπιακού βρίσκεται σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα και μάλιστα σε πολύ καλή θέση.

Αρχίζουμε το Νο10, εκεί όπου βρίσκεται ο Τσίμα Μονέκε. Ο 27χρονος power forward ήταν πέρυσι στη Μονάκο, όπου την βοήθησε να φτάσει στα ημιτελικά προτού αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό. Φέτος θα φοράει τη φανέλα της Μπασκόνια και σίγουρα θα είναι μία σημαντική προσθήκη στην frontline της ισπανικής ομάδας.

Μία θέση πιο πάνω είναι ο Σέμι Ογελέγιε, ο οποίος σούταρε με πολύ καλά ποσοστά την περασμένη σεζόν με την Βίρτους Μπολόνια (σχεδόν 59% στα δίποντα και 46% στα τρίποντα). Στατιστικά παραπάνω από ικανοποιητικά για έναν «rookie». Όγδοος στην κατάταξη είναι ο Σαμπάζ Νέιπιερ, ο οποίος παρόλο που δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού (μόλις 12) ήταν ένα «γρανάζι» στην μηχανή της Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον, όντας παίκτης του Ερυθρού Αστέρα μπαίνει στην δεύτερη σεζόν του στη διοργάνωση κουβαλώντας στο βιογραφικό εξαιρετικούς μέσους όρους (15 πόντοι και 3.9 ασίστ ανά παιχνίδι).

Στην έβδομη θέση η καινούρια προσθήκη στα γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, Γιαμ Μαντάρ, ψηφίστηκε πέρυσι από τους προπονητές της διοργάνωσης ως το καλύτερο «ανερχόμενο αστέρι». Με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέπτυξε το ταλέντο του στην Παρτιζάν και πλέον κοιτάζει με άλλο μάτι τον ρόλο του στην τούρκικη ομάδα.

Μία θέση πριν το top 5 έρχεται ο Κάρσεν Έντουαρτς. Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε δεν είχε την ευκαιρία να κάνει πράξη στο παρκέ υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη όλα όσα κατέχει. Ερχόταν από τον πάγκο κι παρ’ όλα αυτά κατέγραψε 8 πόντους μέσο όρο στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Φέτος φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου θα έχει περισσότερο την μπάλα στα χέρια του και θα μας δώσει μία καλύτερη εικόνα για αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Στην 5η θέση βρίσκουμε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός είναι ο «εκλεκτός» του Γιώργου Μπαρτζώκα για την θέση του small forward και σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη του με τον Σακίλ ΜακΚίσικ αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο.

Προήλθε από ένα εξαιρετικό MundoBasket όπου με την χώρα του τερμάτισε στην έκτη θέση έχοντας πετύχει 18 πόντους κόντρα στην Εθνική μας και κατά μέσο όρο 11 πόντους και 3.5 ριμπάουντ. Με την Ζαλγκίρις Κάουνας την περασμένη σεζόν μέτρησε 11.6 πόντους και 2.9 ριμπάουντ. Η εικόνα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στα playoffs όπου αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα, χάνοντας όμως σε 3 παιχνίδια.

Με εμπειρία από το ΝΒΑ (Νιου Γιορκ Νικς και Ορλάντο Μάτζικ) έφτασε στην Ευρωλίγκα πέρυσι για να αποδείξει ότι μπορεί να θεωρηθεί μία υπολογίσιμη δύναμη για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι ένας καλός σουτέρ (31.3% στο τρίποντο) παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα όπου είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Σίγουρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» της φετινής Euroleague και ανεπιφύλακτα θα κυριαρχήσει στην ομάδα του Έλληνα τεχνικού.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος μετά από ένα πέρασμα από την Νταρουσάφακα ανέβηκε επίπεδο παίρνοντας μεταγραφή στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Με 10.7 πόντους αλλά και τα 5.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (top 10 στη διοργάνωση) βοήθησε την ισραηλινή ομάδα να φτάσει μόλις μία νίκη μακριά από το Final Four και φέτος θα ξεδιπλώσει σε μεγαλύτερο βαθμό το ταλέντο του.

Μπήκαμε στους τρεις καλύτερους της σχετικής λίστας με τον Μάικ Κότσαρ να πλαισιώνει την πρώτη τριάδα. Αποτελεί μία έμπιστη λύση στην άμυνα και αναμφίβολα αν βελτιώσει τα νούμερά του από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» τότε θα αδράξει μία λαμπρή πορεία στην Ευρώπη.

Δεύτερος ο αλτικός Τζόναθαν Μότλεϊ. O 28χρονος σέντερ «άνθισε» στη Φενέρμπαχτσε και στην θέση «5». Έχοντας 14.5 πόντους και 5.4 ριμπάουντ δεν έλεγε να φύγει από την πρώτη πεντάδα της τούρκικης ομάδας και ήταν βασικό στέλεχος στα μάτια του Δημήτρη Ιτούδη.

Τελευταίος και καλύτερος ο Ντάριους Τόμπσον. Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του καλοκαιριού που ακούστηκε για πολλές ομάδες. Εν τέλει κατέληξε στην Αναντολού Εφές Παρότι δεν κατάφερε να φτάσει με την Μπασκόνια στα περσινά playoffs καθώς βρέθηκαν μία νίκη μακριά από την post season ο 28χρονος γκαρντ κατέγραψε σπουδαία νούμερα. Χαρακτηριζόμενος ως ο αντικαταστάτης του Βασίλιε Μίσιτς (το οποίο ο ίδιος διέψευσε) «κουβαλάει» στην πλάτη του 12.7 πόντους και 6.7 ασίστ (!) ανά παιχνίδι.

Ο Αμερικάνος θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην τούρκικη ομάδα θέλοντας να την ξαναφέρει σε τροχιά playoffs.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024