Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία: Συνεχίζεται η αποκομιδή και η ταφή νεκρών ζώων

Θεσσαλία: Συνεχίζεται η αποκομιδή και η ταφή νεκρών ζώων

Η περισυλλογή έχει φτάσει το 75% και υπολείπονται όσα βρίσκονται στα λιμνάζοντα νερά, τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο 75% έχει φτάσει η αποκομιδή των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Άμεσα κινητοποιήθηκε σύσσωμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υπουργό, τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς. Κατέγραψαν τις απώλειες και προχώρησαν στην αποκομιδή, για ταφή και καύση των νεκρών ζώων. Δηλώθηκαν εκατόν δέκα χιλιάδες νεκρά ζώα και εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες πτηνά χιλιάδες.

Αυτή τη στιγμή η περισυλλογή έχει φτάσει το 75% και υπολείπονται όσα βρίσκονται στα λιμνάζοντα νερά και όσα ως συνήθως έχουν δηλωθεί υπεράριθμα», ανέφερε ο Τουρνάς και ενημέρωσε ότι στις φονικές πλημμύρες «χάθηκαν εκατόν δέκα χιλιάδες ζώα έναντι ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων που είναι εγγεγραμμένα και δηλωμένα στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Δηλώθηκαν εκατόν δέκα χιλιάδες νεκρά ζώα και εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες πτηνά χιλιάδες.

«Δηλαδή μόλις το 7% του ζωικού κεφαλαίου χάθηκε από τη Θεσσαλία και βέβαια ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τον πανελλαδικό αριθμό», είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές στους πληγέντες

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό στη Λάρισα.

«Ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο ‘Ιανός’, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία», διευκρίνισε ο υφυπουργός. Όπως ανακοίνωσε, «οι αυτοψίες έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες», ενώ τόνισε πως «θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος για όσους έχουν πληγεί».

«Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε επίσης.Ο κ. Τριαντόπουλος γνωστοποίησε ότι «μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr». Και σημείωσε ότι «η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024