Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ήλιος ανέτειλε από τη Δύση στο γαλλικό πρωτάθλημα

Ο ήλιος ανέτειλε από τη Δύση στο γαλλικό πρωτάθλημα

Υστερα από έξι αγωνιστικές οι Πειρατές της Βρετάνης βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Στη Ligue 1 ο ήλιος ανέτειλε την Κυριακή από τη Δύση. Υστερα από έξι αγωνιστικές και πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου οι Πειρατές της Βρετάνης κατέλαβαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Μπρεστ, μια ομάδα χωρίς περγαμηνές που πέρυσι σώθηκε από τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές, έχει απορρυθμίσει την καθεστηκυία τάξη του γαλλικού πρωταθλήματος. Διαθέτοντας το 14ο ακριβότερο ρόστερ της φετινής Λιγκ 1 με την αξία του στα 65,95 εκατ. ευρώ και τους λιγότερους λεγεωνάριους, μόλις έξι, οι Βρετόνοι πετούν πέτρες στα λιμνάζοντα νερά πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα από το 1950 που πήραν σάρκα και οστά.

Υστερα από έξι αγωνιστικές οι Πειρατές της Βρετάνης κατέλαβαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

«Να κάνουμε screenshots τη βαθμολογία για να τη θυμόμαστε», έλεγε μετά τον αγώνα ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στη νίκη επί της Λυόν Στηβ Μουνιέ. Στα αποδυτήρια του μικρού γηπέδου Francis -Le Ble οι παίκτες της Μπρεστ έστησαν πανηγύρι. Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα για μία ομάδα που η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι η κατάκτηση ενός κυπέλλου της Βρετάνης το 1969, το κόψιμο του νήματος στη Ligue 2 πριν από 41 χρόνια και η όγδοη θέση στη Ligue 1 το 1987 να κοιτάζει τις παραδοσιακές ομάδες της Γαλλίας αφ’ υψηλού.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Μπρεστ βρίσκεται σ’ αυτή την προνομιούχο θέση. Η προηγούμενη ήταν στη 13η αγωνιστική της σεζόν 2010/11.

Στην ομάδα της Βρετάνης δεν έχει χαριστεί τίποτε. Παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και η Λυόν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που έφυγε ηττημένη μόνο με 1-0 όταν δέχτηκε 27 τελικές. Ο Μουνιέ αποδίδει τη φετινή μεταμόρφωση της ομάδα του στη φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών τα τελευταία χρόνια αλλά και στην ώσμωση που υπάρχει μεταξύ του κλαμπ της πόλης.

Οι Πειρατές επέστρεψαν στη Ligue 1 το 2020 και φέτος συμμετέχουν μόλις στη 18η σεζόν τους στη μεγάλη κατηγορία παρά το μικρό μπάτζετ που διαθέτουν. Είναι χαρακτηριστικό πως στη μεταγραφική περίοδο δαπάνησαν συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η ιστορία του προπονητή της Ερίκ Ρουά. Οι Βρετόνοι του παρέδωσαν τα κλειδιά τον Ιανουάριο για να τους σώσει παρά το γεγονός ότι δεν είχε κοουτσάρει για 12 χρόνια και η προηγούμενη εμπειρία του στη Νις στέφθηκε από αποτυχία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024