Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διαφορά του νέου Ποντένσε είναι (ήδη) μετρήσιμη

Η διαφορά του νέου Ποντένσε είναι (ήδη) μετρήσιμη

Ο Ντάνιελ Ποντένσε μέσα σε μια εβδομάδα φρόντισε να μας θυμίσει τον παλιό καλό του εαυτό, αλλά και να «λανσάρει» τον καινούργιο

«Ταρίφα» 4-0 ο Super League Ολυμπιακός λοιπόν στο Καραϊσκάκη. Και έπειτα από τον Ατρόμητο και τη Λαμία ήταν η σειρά της Κηφισιάς να νιώσει στο πετσί της αυτόν τον αέρα αλλαγής που φυσάει στο Φάληρο από ένα ρόστερ που πριν καλά-καλά γίνει ομάδα σε υποχρεώνει να σταθείς στα πρώτα χαρακτηριστικά του νέου εαυτό του: 18 τελικές ανά ματς, 15-1 γκολ λέει πλάι στους 13 βαθμούς των Ερυθρόλευκων και στα ψηλότερα του πίνακα. Και αν μέχρι το μεσημέρι ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και ο Γιώργος Μασούρας οι ηθικοί αυτουργοί; Ήδη μαζεύτηκαν αρκετοί γύρω τους με διάθεση να μπουν σε αυτό το «κόλπο», Με πρώτο και καλύτερο τον Ντανιέλ Ποντένσε…

Έκανε το ντεμπούτο του ο Πορτογάλος μια εβδομάδα πριν στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Πρόσθεσε σήμερα και το πρώτο του «90λεπτο» στο πρωτάθλημα και σίγουρα πολλοί εκεί στο 24΄όταν έγραφε το 2-0 με το κεφάλι θα θυμήθηκαν εκείνη την δήλωση του τις ημέρες που ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε την πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού. «Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω έγινα καλύτερος παίκτης.

Έχω την ίδια ποιότητα, την ίδια ταχύτητα, όμως τώρα νομίζω ότι έχω περισσότερα γκολ και ασίστ, γιατί είμαι μεγαλύτερος και βλέπω τα παιχνίδια διαφορετικά» υποσχέθηκε. Και ήδη ο λογαριασμός του άνοιξε: Πρώτη ασίστ στη Φιλαδέλφεια για τον ευτυχισμένο σέντερ φορ Ελ Κααμπί που με τόση ποιότητα γύρω του να ναι καλά να βάλει (έφτασε τα 7 σήμερα). Πρώτο γκολ σήμερα, αλλά και ένα κερδισμένο πέναλτι πέντε λεπτά νωρίτερα στο διάστημα που έκριναν το αποτέλεσμα.

Δεν έχει σχέση ο Ποντένσε των 20 εκατ ευρώ σε τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, με τις Super League άμυνες. Δεν είχε σχέση όμως και πέντε χρόνια πριν όταν εμφανίστηκε από τη Λισαβόνα σε εκείνη την ομάδα που έφτιαξε μέρα με τη μέρα ο Πέδρο Μαρτίνς όπως κάνει σήμερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ποντένσε της πρώτης φοράς όμως έβαλε όλα και όλα οκτώ γκολ σε 42 συμμετοχές στη Super League και στο ίδιο διάστημα μοίρασε και 12 ασίστ. Δεν ήταν κακή η σοδιά του. Δεν ήταν όμως και του επιπέδου ενός ποδοσφαιριστή που από τότε ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χωρίς γκολ και ασίστ είναι ένας σπουδαίος μεσο-επιθετικός. Ένας λόγος να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να πας στο γήπεδο και να πληρώσεις εισιτήριο. Ο Ποντένσε με αποτέλεσμα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, είτε την πάσα για το γκολ είτε το ίδιο το γκολ είναι κάποιος που αλλάζει τους όρους της Super League. Και δεν του λείπει η ικανότητα. Φτάνει η «βλέπω τα παιχνίδια διαφορετικά ματιά του» που υποσχέθηκε.

«Σήμερα πέτυχε το πρώτο του γκολ έπειτα από 1379 ημέρες με τον Ολυμπιακό» είπαν εκείνοι που αρέσκονται να ασχολούνται με τους αριθμούς. Όχι, όμως. Σήμερα πέτυχε το πρώτο γκολ του νέου Ποντένσε του Ολυμπιακού. Εκείνου που ήρθε γνωρίζοντας την «κάνω τη διαφορά» υποχρέωση που προκύπτουν από τα κυβικά της αγωνιστικής μηχανής του… Και το έκανε σε ένα ματς με μεγάλες απαιτήσεις rotation, στα μισά μιας διαδρομής σε έναν ναρκοπέδιο επτά αγώνων από τις 17/9 ως τις 5/10. Ήδη ο Άρης ετοιμάζεται να πάρει το αεροπλάνο μιας και την Τετάρτη έρχεται με τη σειρά του στο Φάληρο για την εμβόλιμη 6η αγωνιστική.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024