Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Κάλυμνο - Νεκρός κολυμβητής που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Τραγωδία στην Κάλυμνο – Νεκρός κολυμβητής που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/9) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για τον αγνοούμενο κολυμβητή και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός κολυμβητή που είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια αγνοούνταν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με το  kalymnos-news.gr πρόκειται για νεαρό άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που φορούσε στολή κατάδυσης.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/9) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον αγνοούμενο κολυμβητή. Αμέσως σήμανε συναγερμός, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Στις 16:15 το απόγευμα, εντοπίστηκε από το τουριστικό σκάφος σορός άνδρα να επιπλέει, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Ρούσα Ψερίμου και Κω.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου

Σην περιοχή έσπευσε το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου που εντόπισε και παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε το Λιμάνι Καλύμνου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του νησιού.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για διερεύνηση πληροφορίας σχετικά με την οποία κολυμβητής (α.λ.σ.) ο οποίος είχε ξεκινήσει κολυμπώντας από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τα ελληνικά νησιά, αγνοείται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ψερίμου όπου εντόπισε και περισυνέλεξε άνδρα νεαρής ηλικίας, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στον λιμένα Καλύμνου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η σορός ανήκει στον αγνοούμενο κολυμβητή.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024