Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 80-73: «Καθάρισαν» Γκάι και Λεσόρτ
Ο Παναθηναϊκός με πρώτα βιολιά τους Γκάι και Λεσόρτ (13 πόντους) μπροστά στον κόσμο του στο ΟΑΚΑ επικράτησε της Μπάγερν (80-73) και έδωσε ραντεβού με την Εφές.
Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αποδίδει με βάση τις επιθυμίες του Αταμάν και επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 80-73 για το φιλικό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».
Οι «πράσινοι» πέρασαν στον αυριανό τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Ανατολού Εφές.
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση εκτελώντας και έξω από τη γραμμή του τριπόντου για να φτάσει νωρίς στο +10 (17-7).
Η διαφορά στην πρώτη περίοδο έκλεισε στο +15 με εντυπωσιακό τρίποντο του Ερνανγκόμεθ.
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η Μπάγερν άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της και με τον Κάρσεν Έντουαρντς σε εκπληκτικό βράδυ (21 πόντους) να εκτελεί από παντού μείωσε σε 43-37 στο ημίχρονο.
Στο 23′ ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία, Μπόνγκα έφερε το ματς στα ίσια (43-43) και στη συνέχεια υπήρξε ξανά ισοπαλία στο 50-50.
Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να αποκτήσει προς το τέλος της τρίτης περιόδου μία διαφορά 3 πόντων (61-58), την οποία διεύρυνε ακόμη περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο φτάνοντας στο +11 (74-63).
Η Μπάγερν έβγαλε ξανά αντίδραση, μείωσε στους 3 (74-71), όμως ένα τρίποντο του Γκάι και ένα καλάθι και φάουλ του Λεσόρ έκαναν το 79-72.
Τελικό σκορ 80-73 και ραντεβού με την Ανατολού Εφές στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος» αύριο στις 20:00.
Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73.
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- Τα εισιτήρια που έχουν πάρει οι ομάδες για το Final Four – Κόκκινο το ΟΑΚΑ
- NBA: Αδιανόητη παράσταση του Γουεμπανιάμα, break στην Οκλαχόμα και 1-0 οι Σπερς σε ένα απίθανο ματς (vids, pics)
- Πάει Μουντιάλ ο Νειμάρ: Ο Αντσελότι τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας (pic)
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442