Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ozempic, το υπερφάρμακο κατά της παχυσαρκίας, έχει ήδη έναν δυνατό ανταγωνιστή

Το Ozempic, το υπερφάρμακο κατά της παχυσαρκίας, έχει ήδη έναν δυνατό ανταγωνιστή

Το νέο φάρμακο φαίνεται ανώτερο τόσο για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα όσο και για την απώλεια βάρους

Μια νέα μετα-ανάλυση που συνδυάζει 22 μελέτες, που παρουσιάστηκε στο φετινό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), δείχνει ότι η τιρζεπατίδη είναι ανώτερη από τη σεμαγλουτίδη, το κορυφαίο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα ABC, η τιρζεπατίδη όχι μόνο πέτυχε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά και του βάρους των ασθενών.

Η σεμαγλουτίδη (Ozempic) είναι εγκεκριμένη για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και επίσης για τη διαχείριση της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους.

Προς το παρόν, η tirzepatide έχει εγκριθεί μόνο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και οι κατασκευαστές της έχουν υποβάλει αιτήσεις για έγκριση για τον έλεγχο της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους.

Σε αυτή τη νέα έρευνα, ερευνητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνδύασαν δεδομένα από 22 διαθέσιμες δοκιμές για να πραγματοποιήσουν μια μετα-ανάλυση για τη σύγκριση της τιρζεπατίδης με τη σεμαγλουτίδη ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Με τον έλεγχο του διαβήτη και τη μείωση του βάρους, υπήρχαν πολλές προσδοκίες ότι θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με βελτίωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Μέσω μιας έρευνας στις ιατρικές βάσεις δεδομένων του Medline και της Βιβλιοθήκης Cochrane, εντόπισαν μελέτες που αξιολογούσαν μια δόση συντήρησης υποδόριας τιρζεπατίδης 5, 10 ή 15 mg μία φορά την εβδομάδα ή υποδόριας σεμαγλουτίδης 0,5, 1,0 ή 2,0 mg μία φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

Οι 22 μελέτες περιελάμβαναν δεδομένα από 18.472 ασθενείς, όλοι με διάγνωση διαβήτη τύπου 2.

Οι συγγραφείς εξηγούν ότι, συνοπτικά, «και οι τρεις δόσεις τιρζεπατίδης (βρίσκεται στο φάρμακο Mounjaro) ήταν πιο αποτελεσματικές από τις τρεις αντίστοιχες δόσεις σεμαγλουτίδης, με τη διαφορά μεταξύ των δύο φαρμάκων να είναι μεγαλύτερη στις υψηλότερες δόσεις».

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024