Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελπίδα: Η νέα πρόεδρος του σωματείου μετά τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Ελπίδα: Η νέα πρόεδρος του σωματείου μετά τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Θα συνεχίσει, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου, τον ιερό αγώνα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της ιδρύτριας της «Ελπίδας – Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο», το σωματείο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι νέα πρόεδρος εξελέγη η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Πρόκειται για το δεύτερο παιδί της εκλιπούσας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη μετά τον πρωτότοκο γιο τους, Γιάννη Βαρδινογιάννη, και πρώτη τους κόρη.

Είναι μέλος του σωματείου επί σειρά ετών

Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη διαδέχεται τη μητέρα της, που πρώτη άνοιξε το δρόμο της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα και ταύτισε το όνομά της με την έννοια της προσφοράς.

Η ίδια παντρεύτηκε τον Γιώργο Γουλανδρή την δεκαετία του 1990 και μετακόμισε μαζί του στο Λονδίνο. Μαζί απέκτησαν τη Μαριάννα Γουλανδρή – Λαιμού, η οποία ακολουθώντας το παράδειγμα της γιαγιάς της ίδρυσε το 2015 το ΕΛΠΙΔΑ Youth, που απαρτίζεται από νέες γυναίκες, των οποίων οι μητέρες συμμετείχαν στην «Ελπίδα» από την αρχή.

Η ανακοίνωση της «Ελπίδας»

Το Δ.Σ. του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ανακοινώνει ότι νέα Πρόεδρος του Σωματείου εξελέγη η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλος του Σωματείου επί σειρά ετών. Η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη θα συνεχίσει, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου, τον ιερό αγώνα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, ακολουθώντας το όραμα και τις αξίες της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε το έργο μας.

Τα παιδιά της «Ελπίδας»

Από το 1990 η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Το 1997 ίδρυσε το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια» που μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και τη διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο.

«Τα παιδιά της «Ελπίδας» τα γνωρίζω κάθε ένα ξεχωριστά με τα μικρά τους ονόματα. Είναι σαν παιδιά μου όλα τους και γι’ αυτό δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω και να πω μόνο μία ιστορία. Ποια μητέρα μπορεί να ξεχωρίσει ένα παιδί της; Οι στιγμές μαζί τους και τα όσα με έχουν διδάξει είναι ο θησαυρός της ζωής μου. Χάρη σε αυτά τα παιδιά, χάρη στην «Ελπίδα» έμαθα να μην το βάζω ποτέ κάτω», είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξη.

Επίσης, από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τιμήθηκε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου 2022 για την 25ετή προσφορά της. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και προσωπικότητες του πολιτισμού όπως ο Ζαν Μισέλ Ζαρ και η Νάνα Μούσχουρη.

«Η βραδιά της UNESCO θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη μου. Ήταν μια βραδιά τιμής από ολόκληρη την οικογένεια της UNESCO για την Ελλάδα πρωτίστως και για το έργο στο οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου. Ένιωθα την καρδιά μου γεμάτη από συγκίνηση καθώς πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου τα 25 χρόνια πορείας μου μέσα στην UNESCO», είχε αναφέρει στο GALA.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024