Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Βρετανία απαγορεύει το κάπνισμα στις νέες γενιές - Το σχέδιο του Ρίσι Σούνακ

Η Βρετανία απαγορεύει το κάπνισμα στις νέες γενιές – Το σχέδιο του Ρίσι Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ σκέφτεται να υιοθετήσει κάποια από τα πιο σκληρά αντικαπνιστικά μέτρα στον κόσμο κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να απαγορεύσει στις νέες γενιές να αγοράζουν τσιγάρα.

Να απαγορεύσει το κάπνισμα στις νεότερες γενιές στη Βρετανία έχει ως στόχο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σουνάκ και μάλιστα ήδη η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων αλλά και κινήτρων ώστε να πείσει τους νέους προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian, ο Ρίσι Σούνακ σκέφτεται να υιοθετήσει κάποια από τα πιο σκληρά αντικαπνιστικά μέτρα στον κόσμο κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να απαγορεύσει στις νέες γενιές να αγοράζουν τσιγάρα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει μέτρα παρόμοια με αυτά που υιοθέτησε η Νέα Ζηλανδία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μία αντικαπνιστική πολιτική όπως αυτή της Νέας Ζηλανδίας σημαίνει ότι τα τσιγάρα θα καταργηθούν σταδιακά εντελώς για την επόμενη γενιά.

 «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πάρει ήδη μέτρα για να μειώσουμε τους δείκτες καπνίσματος»

Τσιγάρα

Συγκεκριμένα μετά την υιοθέτηση αυτών των μέτρων αυξήθηκε η ηλικία από την οποία μπορούσε κάποιος να αγοράσει τσιγάρα, έτσι ώστε τελικά να μην μπορούν να πωλούνται σε οποιονδήποτε έχει γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά.

Επίσης, υπό την πρωθυπουργία της Τζασίντα Άρντερν νομοθετήθηκε η μείωση της ποσότητας της νικοτίνης σε καπνικά προϊόντα κάτι που οδήγησε την πώλησή τους μόνο σε ειδικά καταστήματα πώλησης καπνικών και όχι σε σούπερ και μίνι μάρκετ.

Η σταδιακή κατάργηση της πώλησης τσιγάρων στις νεότερες ηλικίες είναι κάτι που έχουν εξετάσει οι Εργατικοί και κατά το παρελθόν.

«Φιλοδοξία μας να είμαστε ελεύθεροι καπνίσματος το 2030»

Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική απαγόρευσης του καπνίσματος στο στυλ της Νέας Ζηλανδίας, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ανέφερε: «Το κάπνισμα είναι μία θανατηφόρα συνήθεια που σκοτώνει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους  και αποτελεί ένα βάρος τόσο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και για την οικονομία. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα και να γίνει πραγματικότητα η φιλοδοξία μας να είμαστε ελεύθεροι καπνίσματος μέχρι το 2030».

«Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πάρει ήδη μέτρα για να μειώσουμε τους δείκτες καπνίσματος. Αυτά περιλαμβάνουν να παρέχουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές στην Αγγλία δωρεάν σετ ηλεκτρονικών τσιγάρων με το πρώτο σύστημα ‘ανταλλαγή για να σταματήσεις’ στον κόσμο, να προωθήσουμε ένα σύστημα voucher για να δώσουμε κίνητρα σε εγκύους να σταματήσουν και να συζητήσουμε για τις υποχρεωτικές εισαγωγές πακέτων με τσιγάρα», προσέθεσε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024