Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Πισπιρίγκου: Μικρό το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης

Δίκη Πισπιρίγκου: Μικρό το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης

Η μικρή Τζωρτζίνα ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή για επιληψία είπε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης

Επίφοβη έως υψηλού κινδύνου χαρακτήρισε την κλινική εικόνα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής Λάρισας Χρήστος Κραββαρίτης ο οποίος συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της.

Ο μάρτυρας, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας σε μια αποστροφή της κατάθεσής του θέλοντας προφανώς να δείξει την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της Τζωρτζίνας εξέφρασε την άποψη πως ένας γιατρός θα έπρεπε να πει στη μητέρα της  «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να γίνει κάτι άσχημο.»

Ο κ. Κραββαρίτης, που εξετάζεται ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων απαντώντας στον Αλέξη Κούγια επανέλαβε ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί με επιβαρυμένη υγεία και μικρό προσδόκιμο ζωής.

Αλ. Κούγιας : Η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 ήταν ίδια με τον Ιανουάριο του 2022;

Μάρτυρας : (…) Η επιβάρυνση της ήταν τέτοια που είχε μικρό προσδόκιμο ζωής.

Αλ. Κούγιας : Αυτοί οι γιατροί που έλεγαν ότι η κλινική της εικόνα δεν δικαιολογούσε ανακοπή, έλεγαν αλήθεια;

Μάρτυρας : Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Ο κ. Κραββαρίτης απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης είπε πως η μικρή Τζωρτζίνα ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή για επιληψία και τόνισε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες πριν καταλήξει είχε αλλάξει η αγωγή, σχολιάζοντας πως «προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση.»

Αλ. Κούγιας : Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;

Μάρτυρας : Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα,  όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου.

Ο μάρτυρας τόνισε μάλιστα πως με αυτήν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η μικρή ασθενής ένας γιατρός θα έπρεπε να πει στη μητέρα της  «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να γίνει κάτι άσχημο.»

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη, Δ. Γεωργακόπουλος είχε εξετάσει τον μάρτυρα θέτοντας του  ερωτήσεις σχετικά με την φαρμακευτική χρήσης της κεταμίνης. Προσκόμισε μάλιστα στο δικαστήριο άρθρα σύμφωνα με τα οποία κυκλοφορεί ευρέως στη «μαύρη αγορά» ενώ τον Απρίλιο του 2022 οι αρμόδιες αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση ποσότητας κεταμίνης μισού κιλού.

Πάντως κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αναφορές του Αλέξη Κούγια στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!» είπε ο κ.Κούγιας, προφανώς με διάθεση χιούμορ , απευθυνόμενος προς την πρόεδρο την ώρα που υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024