Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη και Στόλτενμπεργκ στη Νέα Υόρκη - Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Συνάντηση Μητσοτάκη και Στόλτενμπεργκ στη Νέα Υόρκη – Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κορέας και ακολούθως με επενδυτές, στους οποίους παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τον οποίο συζήτησε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης και ο γραμματέας του ΝΑΤΟ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Οικονομία και επενδύσεις στο επίκεντρο των επαφών Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας και η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για την διοργάνωση της EXPO2030.

Οικονομία και μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση με επενδυτές

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών.

Οι επενδυτές συνεχάρησαν τον κ. Μητσοτάκη για τη νέα εκλογική νίκη και την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας, με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ενώ μίλησε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, καθώς η χώρα μας δεν αποτελεί μόνο κόμβο και σημείο εισόδου ενέργειας, αλλά επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαική δημοκρατία – γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024