Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σωματείο Εργαζόμενων ΣΤΑΣΥ: Αναστέλλεται η απεργία λόγω δικαστικής απόφασης

Σωματείο Εργαζόμενων ΣΤΑΣΥ: Αναστέλλεται η απεργία λόγω δικαστικής απόφασης

Οι διοικήσεις των εταιρειών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά των απεργιών των εργαζόμενων.

Στην αναστολή της απεργίας του προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (καλύπτει τους εργαζόμενους στον Ηλεκτρικό – ΗΣΑΠ) ύστερα από την εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας κατά της κινητοποίησης που βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό είχαν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, Ομοσπονδίες και συνδικάτα που αντιδρούν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Δεν έχει ανακοινωθεί από τη ΣΤΑΣΥ αν θα ξεκινήσουν δρομολόγια

«Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα, σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Η ανακοίνωση του σωματείου

Έως τώρα από τη ΣΤΑΣΥ δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για το εάν θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, κάτι όμως που θεωρείται δύσκολο να συμβεί.

Αλαλούμ μετά την προσφυγή των εταιρειών στα δικαστήρια

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε σύγχυση σε σχέση με τη λειτουργία των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς, καθώς οι διοικήσεις των εταιρειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων.

Αυτό προκάλεσε αλαλούμ, με αποτέλεσμα η εικόνα σχετικά με το ποια ΜΜΜ θα λειτουργούσαν το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα να έχει αποκρυσταλλωθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν και η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι: «αύριο Πέμπτη 21/09 δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30».

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024