Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπορικό Ναυτικό: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της 20χρονης δοκίμου - Το χρονικό της τραγωδίας

Εμπορικό Ναυτικό: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της 20χρονης δοκίμου – Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/9) θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι Κω, όπου θα τελεστεί η κηδεία της 20χρονης που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Θρήνος επικρατεί στην ελληνική ναυτοσύνη για την 20χρονη δόκιμο, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από ασθένεια κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ινδία.

Στη γενέτειρά της την Κω επικρατεί ανείπωτος θρήνος και σήμερα, Τετάρτη (20/9), στις 17:00 το απόγευμα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι Κω, όπου θα τελεστεί η κηδεία της 20χρονης που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Επίσης, κλειστοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους.

Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι για την 20χρονη δόκιμο ενώ ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αίτια του θανάτου. Η γυναίκα φαίνεται πως πέθανε από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, πιθανότατα μετά από τσίμπημα από κάποιο μολυσμένο κουνούπι.

Η κοπέλα πριν το ταξίδι είχε περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά και τους εμβολιασμούς προκειμένου να ταξιδέψει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA η 20χρονη είχε πάει στο Ντουμπάι όπου φαίνεται πως είχε κάποιες πρώτες ενοχλήσεις και παραπονέθηκε για κάποια εξανθήματα που έβγαζε στο σώμα της.

Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες που ασθένησε μέχρι τη στιγμή που επαναπατρίστηκε η 20χρονη φέρεται πως πέρασαν περισσότερες από 10 ημέρες εν πλω. Συγκεκριμένα η 20χρονη ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε ταξίδι από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό την Ινδία.

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη το περίμενε πώς και πώς να φύγει, ήταν το πρώτο της ταξίδι»

Στις 22 Αυγούστου 2023 η 20χρονη ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας. Λόγω της ασθένειας αποβιβάστηκε σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου και στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω Καΐρου, επαναπατρίστηκε με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό και μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Σύμφωνα με το MEGA κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η 20χρονη διαμαρτυρόταν για κομμάρες και πόνους σε όλο της το σώμα. Ο γιατρός ήταν σε συνεχή επαφή μαζί της και της χορηγούσε φαρμακευτική αγωγή, αλλά η κοπέλα συνεχώς χειροτέρευε έκανε εμετούς και δεν αισθανόταν καλά.

Για το πώς συνέβη η τραγωδία και για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί προανάκριση το Λιμεναρχείο Πειραιά που έχει αναλάβει και την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

«Ήταν το όνειρό της να ταξιδεύει, έδωσε δύο φορές Πανελλαδικές»

Μια φίλη και συνάδελφος της 20χρονης, μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε την 20χρονη σαν μία κοπέλα που ήταν πάντα με το χαμόγελο. «Είχαμε μιλήσει κάποια στιγμή πριν επιδεινωθεί η κατάστασή της. Εγώ ήξερα για κάποιους πονοκεφάλους αλλά μέχρι εκεί», είπε αρχικά, ενώ τι συμβαίνει όταν κάποιος αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανέφερε πως:

«Αν κάποιος αισθανθεί αδιαθεσία κατευθείαν το αναφέρει στον υποπλοίαρχο, το κοιτάζουν, επικοινωνούν με τον γιατρό που βρίσκεται στη γραμμή, χορηγείται κάποια αγωγή κι αν χειροτερέψει κάποιος από το πλήρωμα βγαίνει στο πρώτο λιμάνι και επαναπατρίζεται».

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη το περίμενε πώς και πώς να φύγει, ήταν το πρώτο της ταξίδι. Ήταν ένας άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο στο πρόσωπο, πρόθυμη, ευγενική, της άρεσε πολύ η μαγειρική, μαγείρευε και για τους συμφοιτητές της. Δεν μπορούσε να πει κάποιος άσχημη κουβέντα», είπε η φίλη της 20χρονης.

Όπως τόνισε η συνάδελφός της, «ήταν το όνειρό της να ταξιδεύει, έδωσε δύο φορές Πανελλαδικές μόνο και μόνο για το επάγγελμα αυτό».

Η ίδια συμπληρώνει ότι η 20χρονη ήταν υγιέστατη και δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν υγιέστατη και ασχολούνταν με τον αθλητισμό.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024