Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φος που προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φος που προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Φος έχει ιδρύσει την εταιρία Sports Entertainment Group (SEG) και τελευταία διαπιστώνεται πως έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε πολλές αποφάσεις που αφορούν τις μεταγραφές

Ποιος κάνει κουμάντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Το ερώτημα θέτουν στελέχη του κλαμπ μετά τη διαπίστωση πως ο ατζέντης του προπονητή της ομάδας Ερικ Τεν Χαγκ, Κις Φος, βρίσκεται πίσω από πολλές μεταγραφές.

Ο Φος έχει ιδρύσει την εταιρία Sports Entertainment Group (SEG) και τελευταία διαπιστώνεται πως έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε πολλές αποφάσεις που αφορούν τις μεταγραφές των Κόκκινων Διαβόλων.

Μεταξύ άλλων ο Φος είναι αυτός που κίνησε τα νήματα για να αποκτήσει η Γιουνάιτεντ τον Ράσμους Χόιλουντ από την Αταλάντα έναντι 75 εκατ. ευρώ παρά τα μόλις εννέα γκολ που είχε πετύχει πέρυσι με την ομάδα του Μπέργκαμο. Μια σημαντική λεπτομέρεια: όταν ο Δανός υπέγραψε το συμβόλαιό του ήταν τραυματίας και μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 87 λεπτά σε δύο αγώνες. Ο Φος βρίσκεται επίσης πίσω από τον δανεισμό του Σοφιάν Αμραμπατ από τη Φιορεντίνα που κόστισε 10 εκατ. ευρώ, ποσό εντυπωσιακά μεγάλο τόσο για τη φύση της συμφωνίας όσο και για το γεγονός ότι ο Μαροκινός αποκτήθηκε ουσιαστικά ως αναπληρωματικός του Κασεμίρο. Ο Αμραμπατ δεν έχει παίξει ακόμα ούτε ένα λεπτό.

Ερωτηματικά εγείρει επίσης το γεγονός ότι ο γιος του Ερικ τεν Χαγκ, Νάιτζελ εργάζεται στην εταιρία του ατζέντη του ως αναλυτής. Ο Φος είναι τακτικός επισκέπτης του προπονητικού κέντρου της ομάδας, στο Κάρινγκτον, λειτουργεί ως σύμβουλος για μεταγραφικά θέματα και ήταν αυτός που ανέλαβε τη μεταγραφή του νεαρού μέσου της Γιουνάιτεντ Ζιντάν Ικμπάλ στην Ουτρέχτη τον Ιούνιο, μόλις δύο μήνες μετά την απόφαση του 20χρονου να αλλάξει ατζέντη.

Η επιρροή της SEG στα μεταγραφικά ζητήματα της Γιουνάιτεντ έχει ενοχλήσει μεγάλα γραφεία ατζέντηδων που βλέπουν κλειστές πόρτες στο Ολντ Τράφορντ. Η Sports Entertainment Group έχει έδρα την Ολλανδία, συνεργάζεται με 600 αθλητές και πριν από 18 μήνες ενέταξε στο δυναμικό της ως συνεργάτη τον αδερφό του Πεπ Γκουαρντιόλα, Πέρε, ανοίγοντας ουσιαστικά παράθυρο και στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Φος είναι τακτικός επισκέπτης του προπονητικού κέντρου της ομάδας

Εκπρόσωπος της SEG ανέφερε πως οι δοσοληψίες με τη Γιουνάιτεντ αντιστοιχούν μόλις στο 1% του συνόλου των μεταγραφών που πραγματοποίησε το καλοκαίρι.

Πηγές από το αγγλικό κλαμπ υποστήριξαν επίσης πως δεν είναι ασυνήθιστο για τις μεγάλες ομάδες να έχουν ισχυρούς δεσμούς με συγκεκριμένους ατζέντηδες λόγω των προσωπικών σχέσεων που έχουν με στελέχη που πολλές φορές αποτελούν πλεονέκτημα στη μεταγραφική αγορά. Παραδέχτηκαν πως υπάρχουν πολλοί ψίθυροι για τις στενές σχέσεις της Γιουνάιτεντ με τον Φος αλλά επέμειναν η ηγεσία δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Επισήμως πάντως αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σχόλιο. Αντίθετα το κλαμπ διέψευσε το δημοσίευμα της «The Sun» σύμφωνα με το οποίο τέσσερις παίκτες της Γιουνάιτεντ εν
ενεπλάκησαν σε ένα έντονο ξέσπασμα στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Μπράιτον. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Σκοτ ΜακΤομινέι και το ίδιο συνέβη με τους Μαρτίνες και Λίντελοφ με αποτέλεσμα να επέμβει ο Τεν Χαγκ.

Οι τρεις ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές που συνιστούν το χειρότερο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα από το 1989 και ο παροπλισμός δύο παικτών για τους οποίους το κλαμπ δαπάνησε 180 εκατ. ευρώ, τον Αντονι που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και τον Σάντσο για απειθαρχία, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ έτοιμο να εκραγεί.
Ο Χάρι Κέιν θα έχει την ευκαιρία αύριο, στον αγώνα της Μπάγερν με τη Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ να μετατραπεί σε θρυαλλίδα που θα δώσει τη χαριστική βολή στους Κόκκινους Διαβόλους, πριν ακόμα μπει ο Οκτώβρης.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024