Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Champions League είναι εδώ, αλλά πολλά αστέρια λείπουν

Το Champions League είναι εδώ, αλλά πολλά αστέρια λείπουν

Το Champions League ξεκινά με πολλά μεγάλα αστέρια ν' απουσιάζουν

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι και το Champions League που παρακολουθούσαμε τα τελευταία 20 χρόνια, ανήκει στο παρελθόν, αφού οι μεγάλοι αστέρες – θρύλοι της διοργάνωσης προτίμησαν να αφήσουν τη Γηραιά Ήπειρο και να συνεχίσουν την καριέρα τους σε χαμηλότερης δυναμικής πρωταθλήματα.

Ηδη από την περσινή διοργάνωση η διαφορά ήταν αισθητή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με το Champions League όσο κανείς άλλος δεν αγωνίστηκε τη σεζόν 2022/2023, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε πάρει την πρόκριση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στο Europa League, μέχρι την αποχώρησή του για τη Σαουδική Αραβία.

Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 140 γκολ και στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, με 129.

Ο Αργεντίνος, αφού «τερμάτισε» και την τελευταία πίστα που του είχε μείνει με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την «Αλμπισελέστε», αποφάσισε να αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά από μια διετία στην οποία δεν μπόρεσε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τροπαίου με τα «μεγάλα αυτιά» και να συνεχίσει την καριέρα του στο μαγευτικό Μαϊάμι, με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ και στο ξεκίνημά του εκεί δείχνει να απολαμβάνει ξανά το άθλημα.

Από τους… μεγάλους, ο τελευταίος που κατέκτησε το Champions League, κάνοντας ένα μοναδικό «one man show» στα νοκ-άουτ είναι ο τελευταίος νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ, με ενεργητικό 90 γκολ στη διοργάνωση (4ος σκόρερ στη ιστορία) την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να προσφέρει στη «Βασίλισσα» τα νούμερα που έκανε τη σεζόν της κατάκτησης και δεν ήταν τόσο επιδραστικός, όσο ο ίδιος θα επιθυμούσε. Οι Άραβες τον έπεισαν να μετακομίσει από τη Μαδρίτη στη Σαουδική Αραβία, για να δώσει εκεί τις τελευταίες του ποδοσφαιρικές παραστάσεις, καθώς βαδίζει πλέον στα 35 του χρόνια.

Ο άνθρωπος που άφησε τη Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν, με μοναδικό σκοπό να ξεφύγει από τη «σκιά» του Μέσι και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League (δεν το κατάφερε), ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ επέλεξε και αυτός να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και να γίνει «Μίδας» από τους Άραβες της Αλ Χιλάλ, που δεδομένα οι απαιτήσεις θα είναι λιγότερες και θα μπορεί να ζήσει τη ζωή που ο ίδιος θέλει.

Ακόμη ένα από τα μεγάλα ονόματα των τελευταίων ετών που θα απουσιάσει από τη διοργάνωση που ξεκινά είναι ο Σαντιό Μανέ. Ο Μανέ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Λίβερπουλ στην κατάκτηση του 2019, έχοντας παίξει και στους τελικούς του 2018 και 2022.

Η μετακίνησή του στη Μπάγερν δεν πήγε όσο καλά θα περίμενε ο ίδιος, καθώς είχε θέματα με τη διοίκηση της ομάδας και αποφάσισε να παίξει στο πλάι του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, δημιουργώντας ένα φονικό δίδυμο στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ούτε καν όλοι οι νικητές της περσινής διοργάνωσης με τη Μάντσεστερ Σίτι δεν θα αγωνιστούν στο Champions League της σεζόν 2023-2024, αφού ο Λαπόρτ και ο Μαχρέζ, άφησαν τους τρεμπλούχους Αγγλίας και νικητές του Champions League για να παίξουν αμφότεροι στη «Saudi Pro League».

Τα νέα αστέρια

Είναι φανερό πλέον πως η διοργάνωση στερείται αίγλης και ονομάτων που έγραψαν ιστορία, με νέους πρωταγωνιστές να καλούνται να βγουν μπροστά και να φτιάξουν από την αρχή ένα προϊόν που θα ελκύει το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε πέρυσι μαγικά πράγματα με τη Σίτι, την οδήγησε στη κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία της με 12 γκολ και αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν από την UEFA.

Μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ που έχει μπει ήδη στην κορυφαία 20άδα των σκόρερ του Champions League (40 γκολ) αποτελούν ένα δίδυμο που προσθέτουν λάμψη στη διοργάνωση και προσελκύουν το ποδοσφαιρικό κοινό να  κάτσουν μπροστά στην τηλεόραση για να δουν κάθε Τρίτη και Τετάρτη το κορυφαίο προϊόν.

Από εκεί που το Champions League ήταν ένα τουρνουά παικτών, πλέον θα μετατραπεί σε τουρνουά ομάδων, αφού τα αστέρια του παρελθόντος που του έδιναν αυτό το μαγικό στοιχείο, γύρισαν σελίδα στην καριέρα τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

*Οι αγώνες Μίλαν – Νιουκάστλ και Γιανγκ Μπόις – Λειψία ξεκινούν στις 19:45 και τα υπόλοιπα παιχνίδια στις 22:00.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024